© Aksaray 68 Haber 2021

Bu Pazardan Halkta Esnafta Şikayetçi

Aksaray’da Pazartesi günleri Coğlaki Mahallesinde kurulan semt pazarının son dönemde sınırlarının dışına çıkması ve ana arteri sürücüleri çileden çıkartırken pazarda esnaflık yapan pazarcıların da tepkilerine neden oluyor.

Aksaray’da son yıllarda Pazar yerleri konusunda çok önemli projelere imza atan Aksaray belediyesi Pazar yerlerinin daha modern bir hale getirilmesi için sıralı şekilde çalışmalarını sürdürürken kent merkezinde her Pazartesi günü kurulan Pazartesi pazarında yapılan tüm düzenlemelere rağmen bazı satıcılar sınırları aşarak kaldırım işgali ile Atatürk Bulvarına da taşmaya başladılar.

Bu Pazar alanı konusunda “yapılan tüm şikayetlere rağmen sadece bir uyarı yapılıyor” diyen vatandaşlar; “Aksaray’da şehrin en önemli arterlerinden birisi olan Atatürk Bulvarına sınır olan Coğlaki Mahallesindeki bu Pazar alanında son yıllarda Pazar yola doğru çıkmaya başladı. Geçen senelerde bir karpuz satıcısı ile başlayan bu düzensizlik bu yıl tamamen kontrolden çıktı. Pazar alanının başladığı ve bittiği yer belli. Her esnafında tezgah alanı belli iken kaldırım üzerinde kamyoneti ile ürün satan bir kişiye göz yumulmasıyla özellikle yerli ürün diyerek satış yapan hemşerilerimiz pazarın giriş kısmından yola ve kaldırımlara doğru her hafta tezgah açmaya başladılar. Bu alan her pazartesi trafik keşmekeşine neden oluyor. Şikayetler de çözüm olmuyor. Pazar yerlerinde yerel ürün satacak olanların yeri daha ileride olmasına rağmen hepsi de baş tarafa yerleşti. Kaldırımlardan halk geçemez durumda ve iki şerit olan yolun bir şeridi de işgal ediliyor. Burası yüzünden trafik durma noktasına getiriliyor. Bizler Pazar alanlarının sınırlarında olmasını ve artık kaldırımların işgal edilmesini de istemiyoruz” derken Pazar yerinde tezgah açan bazı esnaflar da “Şehrin en sıkıntılı Pazar yerlerinden olan bu pazarda yıllardır sorunlar çözülemiyor. Pazar alanının bulunduğu sokak bizlere Pazar yeri olarak gösterildi ve yerlerimiz de belirlendi. Pazarın başlangıcı ve bitişi belirlenirken yerli ürün satan kişiler için de yerler belirlendi. Bizler esnaflar olarak yer kirasını öderken yerimizi de değiştiremiyoruz. Ama birileri gelip kaldırımlara tezgah açabiliyorlar. Bu Pazar yerinin çizildiği gibi işletilmesini istiyoruz. Baş tarafta yeri olmamasına rağmen ürün satanları bizler de yolda dakikalarca beklemek zorunda kalan hemşerilerimiz de şikayet ediyor ama çözüm yok” dediler. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER