© Aksaray 68 Haber 2021

Bu Okulun Ulaşım Çilesi Bitmiyor

OSB’de bulunan TOBB meslek lisesindeki öğrenci velileri sabah ve okul çıkışlarındaki otobüslerin yetersiz olduğunu ve bu araçların almadığı öğrencilerin devamsızlık yapmak zorunda kaldıklarını söylediler.

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ile Aksaray Ticaret Borsasının çalışmaları ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne yaptırılan Organize Sanayi Bölgesindeki Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin ulaşım sorunu bitmiyor. Şehrin en uzak mesafedeki okulu olmasına rağmen yaşanan ulaşım sorunu aşılamayan okula öğrenci yazdırdıklarına pişman olduklarını ifade eden veliler Aksaray belediyesi tarafından bu yıl konulan az sayıdaki halk otobüsünün aynı bölgeye giden işçileri aldıktan sonra yola çıktığını bu nedenle bazı öğrencilerin devamsızlık yapmak zorunda kaldıklarını belirten veliler yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray’da toplamda 20 bine yakın insanın çalıştığı bir bölgeye toplu ulaşımın konulmamasına anlam veremiyoruz.

Okullar için insanlar servis kullanmak zorunda bırakılıyor. Bu bölgedeki okullara giden çocuklara ulaşım için başka yol bırakılmıyor. Servise gücü yetmeyenlerin belediye otobüslerini kullanmaya hakları yok mu? Şehir dışlarına okul planlayıp yapanların buraya toplu taşımayı da getirmesi gerekmiyor mu?

Bu OSB’deki okulun giriş ve çıkış saati belli. Bu bölgeye küçükler yerine büyük belediyenin kendi otobüsü hareket etse bir sorun kalmayacak. İl genelinde şehir içindeki ulaşım sorunu artıyor. Artık birileri harekete geçsin. Bu okuldaki devamsızlıklara bakarlar ve bu çocuklara sorarlarsa minibüsü kaçırdıkları veya minibüsün dolduğu için bu öğrencileri almamasından kaynaklı olduğunu görürler” dediler. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER