© Aksaray 68 Haber 2021

Bu Binaya Kapsamlı Bir Sağlık Merkezi Yakışır

Şehir merkezinde bulunan ve geçmişte hastane olarak da hizmet veren il sağlık müdürlüğünün taşındığı binaların akıbeti şimdiden merak edilmeye başlarken Aksaraylılar bu alanın kapsamlı bir sağlık merkezine dönüştürülmesini beklediklerini söylediler.

Aksaray’ın merkezi konumunda kalan yıllar öncesinde Devlet hastanesi olarak, daha sonra da kadın doğum ve çocuk hastanesi olarak hizmet verdikten sonra sağlık yönetiminin merkezi haline gelen Çerdiğin mahallesindeki tarihi bina ile sonradan yapılan eklentileri il sağlık müdürlüğünün eski Devlet hastanesi C bloka taşınmasının ardından tamamen boşaltıldı.

Konumu nedeniyle geçmişte Aksaray’a hastane olarak hizmet veren binanın akıbeti ise şimdiden merak konusu oldu.

Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinin konumu şehir merkezinin dışında olması ve merkezde kapsamlı bir sağlık merkezinin olmaması nedeniyle bu alanın geçmişte olduğu gibi geniş kapsamlı bir sağlık merkezine dönüştürülmesini beklediklerini ifade eden Aksaraylılar ise yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray’ın kent merkezindeki en eski sağlık merkezlerinden olan binası boşaltıldı. Bu bina çok eskiden Devlet hastanesi olarak sonrasında ise kadın doğum ve çocuk hastanesi olarak hizmet verdi. Son yıllarda ise sağlık yönetimi tarafından kullanılırken il sağlık müdürlüğünün taşınması ile bina atıl hale geldi. Bu binanın da sonunun diğer boşaltılan binalara benzememesi için bu binanın korunması ve birileri tarafından yağmalanmasının önlenmesi gerekiyor. Çünkü ilimizde kamu veya özel hiç fark etmeksizin boşaltılan binalardan yapılan hırsızlıklar ve talanların sorumlularını kimseler bulamıyor. Bu şimdiye kadar pek çok kamu binasında da görüldü. Bu bina daha yeni boşalmışken ve halen de sağlamken yine geçmişte olduğu gibi sağlık alanında hizmet vermesi için çalışmalar yapılmalı. Hatta tarihi olan yapının dışındaki alan ortadan tamamen kaldırıldıktan sonra ön tarafında kalan otopark kısmına yapılacak tarihi görünümlü yeni bir ek bina ile şehrin yeni bir alternatif merkezi hastanesi hizmete alınmalı.

Bu yapı geçmişte Aksaray’a hastane olarak uzun yıllar hizmet verdi ve yine verebilir. Konumu itibariyle merkezde arabası olmayan kişilerin tercih edeceği bir merkez olur. 400 Yatak yerine yine 200 yatak kapasiteli olabilir. Tasarruf tedbirleri kapsamında yeni yapılacak olan hastaneye harcanacak paranın belki de 4’te biriyle bu sorun da ortadan kaldırılabilir. Aksaray’da bu merkez ve Eğitim Araştırma Hastanesi ile sağlıkta yaşanan sıkıntılar önemli ölçüde ortadan kaldırılabilir. Bu binaları da geçmişte olduğu gibi yapanını bulamadığınız şekilde harabeye çevirttirmeyin” çağrısında bulundular. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER