© Aksaray 68 Haber 2021

Borsa da 1 Günde 462 Ton Hububat Satışı Yapıldı

Aksaray’ın tarım ticaret merkezinde hububat işlemleri sürerken son işlem gününde Aksaray Ticaret Borsasında 462 ton hububat satışı gerçekleşirken geçen haftaya göre arpa fiyatlarında ibre tersine dönmeye başladı.

Tarım ve hayvancılık kenti olan Aksaray’da hububat hasadında sezon sonuna gelinirken bölgenin ve Türkiye’nin en büyük tarım ticaret merkezlerinden olan Aksaray Ticaret Borsasında da elektronik satış ortamında alımlar sürüyor.

Borsanın son işlem gününde; 65,5 ton arpa, 236 ton ekmeklik buğday, 108,5 ton makarnalık buğday ve 52 tonda çavdar satışı gerçekleştirildi. Geçtiğimiz haftalara göre satışı yapılan ürünler içerisinde arpa fiyatları 6.50 seviyesinden ortalama 7,11 seviyesine çıkması dikkat çekerken elektronik ortamda satışı yapılan ve ihale usulüne göre alımı yapılan ürünlerde hasadın sona ermesi ve Borsaya gelen ürünün azalması ile ürün fiyatlarının ilerleyen günlerde artması bekleniyor.

Satış süreci ve yapılan işlemler konusunda şeffaflık ilkesinin ön planda tutulduğu Aksaray Ticaret Borsası başkanı Hamit Özkök hasat ve alım süreci konusunda yaptığı açıklamasında; “Bölgenin ve ülkemizin en büyü tarım ticaret merkezinde hububat alımları hasat sezonunun sonuna gelinmesine rağmen devam ediyor. Borsamıza halen Aksaray’ın çeşitli bölgelerinden ürünler gelmeye devam ediyor. Elbette geçen haftaya göre özellikle arpa fiyatlarında biraz olsun hareket var ama bu da normal. İlerleyen günlerde alımlar artık diğer tarım ürünleri üzerinde yapılmaya devam edecek. Biz bu merkezi hayata geçirirken çiftçilerimizi de tüccarlarımızı da düşünerek bir çalışma yaptık. Türkiye’nin pek çok yerinde bulunmayan bir satış salonuna sahibiz. Burada alım için bekleyen alıcılar ile ürünlerini satmaya gelen satıcılar buluşturularak ürünlerin özelliklerine göre fiyat veriliyor ve alıcılar fiyatlandırma yaparak ürünleri alıyorlar. Burada kafa karşılığı yaşanmıyor. Çiftçilerimiz tüm tüccarlara ürünlerini göstermiş olurken tüccarlarımız da borsaya gelen ürünleri tek merkezde görerek ona göre alım yapıyorlar. Bu sezonun tüm çiftçilerimiz için hayırlı ve bereketli olmasını diliyorum” dedi. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER