© Aksaray 68 Haber 2021

Borcu Olanlar Sağlık Hizmeti Alamayacak!

GSS kapsamında sağlık hizmetinden yararlanmasına rağmen borçlu olan vatandaşlar 1 Ocak tarihine kadar yeni bir düzenleme yapılmaması halinde sağlık hizmetlerinden yararlanamamama riski ile karşı karşıya.

Herhangi bir sağlık güvencesi olmayan kişilerin sağlık sisteminden faydalanabilmesi için yıllar önce hayata geçirilen Genel Sağlık Sigortasında (GSS) aylık ödemelerin yapılmaması tartışmalara neden olurken ülke genelinde bu sistemden faydalanarak sağlık hizmeti alan milyonlarca kişi sağlık hizmetlerinden yararlanamama riski ile karşı karşıya.

1 Ocak 2025 tarihine kadar borcu olanların yeni yılda sağlık kamu hastanelerindeki sağlık hizmetlerinden yararlanamayabileceği uyarısı yapılırken aynı düzenleme geçtiğimiz yıl torba yasa ile uzatılmış ve süreç 31 Aralık 2024 tarihine uzatılmıştı. Bu sistemden sağlık hizmeti alan kişilerin E Devlet sistemi üzerinden borç sorgusu yapabilecekleri öğrenildi.

1 Ekim 2008 tarihinde yürürlüğe giren ve 1 Ocak 2012 tarihinde zorunlu hale gelen Genel Sağlık Sigortası daha önceden kullanılan yeşil kart yerine getirilmiş ve vatandaşlar içinde büyük avantaj sağlamıştı.

Yeşil kart sağlık karnelerinin ortadan kaldırılması ve ilaçların sorunsuz şekilde alınmasına ek olarak yeşil kartlarda her yıl zorunlu yaptırılan vizeler için il genelindeki tüm kurumların dolaştırılması da bu sayede son bulurken kamu kurumları üzerindeki yoğunluk sona ererken vatandaşlar da haftalarca süren işlemlerden kurtarılmıştı.

Son yıllarda sürekli olarak ödemelerde yaşanan aksaklıklar ile gündeme gelen GSS konusunda son haftalarda borçlulara ödemeleri konusunda ikaz mesajları gönderilmeye başlamıştı.

2012 Tarihinde zorunlu olan bu sistem dönem, dönem değişik sorunların da gündeme gelmesi nedeniyle tartışmalara konu olurken sigortalı bir şekilde bir kurumda çalışan veya öğrenci olması nedeniyle ailesinin sağlık sisteminden faydalanması gereken binlerce kişiye de borçlu olduğu yönünde mesajlar iletilmişti. Geçtiğimiz yıllarda Aksaray’da da binlerce vatandaş Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek çalıştıklarını beyan etmiş ve GSS borçlarını da sildirmişlerdi. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER