© Aksaray 68 Haber 2021

Bir Haftadır Yok Satılan Sigaralar Bir Gecede Ortaya Çıktı

Yaklaşık bir haftadır sigaraya zam gelecek beklentisi ile tezgâh altına indirilen ve müşterilere “yok” denilerek satılmayan sigaralar dün sabah zammıyla birlikte bir gecede reyonlardaki yerlerini aldı.

Fahiş fiyat ve stokçuluk ile mücadelenin sürdürüldüğü belirtilen Ülkemizde yaklaşık bir haftadır dillendirilen “sigaraya zam gelecek” söylemlerinin ardından bakkal ve market tezgâhlarından kaldırılan tütün ürünleri dün gece gelen zamların ardından bir gecede reyonlardaki yerlerini alırken Aksaraylılar da “hani stokçuluk denetimi” diyerek tepki gösterdi.

Pandemi dönemi ile birlikte küçük ve büyük esnafların çok büyük bölümü tarafından uygulanan stokçuluk sistemiyle mücadele edildiği belirtilmesine karşılık son ÖTV düzenlemesinin sigara fiyatlarını artıracağını hedefleyen esnaflar yaklaşık olarak bir haftadır istenilen sigaraları “yok” diyerek satmıyor ve kendilerine firmalar tarafından da verilmediğini müşterilerine belirtiyorlardı. Tezgâhlarında satışı az olan sigaraları bulunduran bazı esnaflar istenilen sigara markalarının ellerinde olmadığını belirtirken geçtiğimiz gün ÖTV oranlarının belirlenmesi ve sigara firmalarının zamlı tarifeleri açıklamalarının ardından reyonlar dün sabah itibariyle tamamen doldu.

Bu duruma gerek sosyal medya hesaplarından gerekse bire bir tepki gösteren vatandaşlar da “hani stokçulukla mücadele?” diyerek yaptıkları açıklamalarda; “Son bir haftadır zam gelecek beklentisi ile birçok yerde sigara neredeyse karaborsaya düşmüştü. Bu sigaralar ortadan kaybolurken bakkal ve marketler sigara dağıtım şirketlerini suçluyorlardı. Netice zam ile sonuçlanınca bulunamayan sigaralar Perşembe sabah itibariyle ildeki tüm satış noktalarında reyonlara yerleşmiş. Şimdi hiçbir esnaf “yok” demiyor. Bizler bu durumlarla ilgili denetimlerin yapılacağını ve sorumluların cezalandırılacağını düşünüyorduk. Ancak değişen hiçbir şey olamadı. Hani stokçular en ağır şekilde cezalandırılacaktı? Ne oldu? Bu sigaralar gerçekten dağıtım firmaları tarafından dağıtılmadıysa onlar, dağıtıldı da satılmadıysa bakkal ve marketler neden cezalandırılmıyor? Artık bu ve benzeri durumların önüne geçmek için artık ürünlerin üzerlerinde sabit fiyat etiketleri ile dağıtılmasını istiyoruz” dediler. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER