© Aksaray 68 Haber 2021

Bıktırdılar

İl genelinde yaz ayı ile birlikte trafiğe çıkan ve gençler arasında gezi için kullanılan motosikletlerin yüksek egzoz sesleri ve sürekli gruplar halinde aynı noktalarda dolaşmaları vatandaşları çileden çıkartıyor.

Ulaşım aracı olan ve daha çok vatandaşların trafik sıkışıklığı olan noktalarda ve yakıt tasarrufu için tercih ettiği motosikletlerin amacı dışında kullanılmaya başlaması halkı rahatsız etmeye başladı. Modifiye edilerek yüksek egzoz sezi çıkartması sağlanan ve ara ara da patlama yaptırılan motosikletlerin mahalle aralarında sürekli hareket halinde olmaları ve gece geç saatlere kadar bu hareketlerini tekrarlamalarına tepki gösteren vatandaşlar çoğu plakasız olan bu motosikletler konusunda yetkililerden yardım isteyerek yaptıkları açıklamalarda; “İl genelinde ulaşım araçlarının halkın huzurunu bozmak için kullanılması bir gelenek haline geldi. Daha çok gençlerin gezmek için aldığı plakasız motosikletlerin akşam saatlerde merkezdeki denetimler nedeniyle merkez dışındaki cadde ve sokaklarda yaptıkları gürültüden usandık. Evlerimizde artık gece yatarken dahi balkon kapılarını ve camları açamaz olduk. Gece geç saatlerde caddelerde sabit olarak bir, sağa, bir sola gidip gelen ve plakası olmayan motosikletliler her yaz döneminde olduğu gibi bu yaz döneminde de yapmadık rezillik bırakmıyor.

Bizler motosikletlerden de sürücülerinde de şikâyetçi değiliz. Bizler bu araçları amaçları dışında kullananlardan şikâyetçiyiz. Polisi arıyoruz ama polis gelene kadar ortadan kayboluyorlar sonrasında yarım saat sonra yeniden ortaya çıkıyorlar. Bu çocukları bu motosikletlerle cadde ve sokaklara salan anne ve babalara sesleniyoruz. Artık çocuklarınızın ne yaptığına bir dönüp bakın. Sizler çocuklarınızı sokağa salarak huzur bulurken onla halkın huzurunu bozuyorlar. Artık sorumlu olduğunuz evlatlarınıza sahip çıkın. Bizler bıktık usandık artık” dediler. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER