© Aksaray 68 Haber 2021

Belediye, Öğrencilere Tercihleri İçin de Danışmanlık Hizmeti Veriyor

Aksaray Belediyesi, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih sürecinde, öğrencilere ve velilere destek olmak amacıyla ücretsiz danışmanlık hizmeti verecek.

Sınavlara hazırlık sürecinde öğrenciler için Kitap Konaklarının, Kıraathanelerin, Bilim Merkezlerinin kapılarını açan Aksaray Belediyesi, sınava hazırlanan öğrencilere fırsat eşitliği sunmak amacı ile sınavlara hazırlık kursları düzenlemişti.

Her öğrenciye aile sıcaklığında imkanlar sunan Aksaray Belediyesi ekipleri LGS sınavına girerek hayal ettiği başarıya ulaşmak isteyen öğrenciler için Zinciriye Medresesinde danışmanlık hizmeti sunacak. Zinciriye Medresesinde verilecek bu hizmet 8 Temmuz ve 12 Temmuz tarihlerinde saat 09.00-16.00 arasında verilecek.

Uzman eğitmenlerce verilecek danışmanlık kapsamında; tercih işlemleri, başarı puanlarına göre okullar, yerel yerleştirme, mesleki eğitim merkezleri ile açık öğretim kurumları hakkında bilgilendirme, tercih işlemlerinin nereden yapılabileceği ve nakil tercih süreçleri gibi konularda bilgilendirmeler yapılacak.

Aksaray Belediyesi olarak Zinciriye medresesinde birçok eğitim, sosyal ve kültürel faaliyet düzenlediklerini belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, tercih yapacak tüm öğrencileri Zinciriye medresesinde verilecek danışmanlık hizmetlerinden faydalanmaya davet etti. Başkan Dinçer hayal ettiği başarıya koşan tüm gençlere desteklerinin tam olduğunu söyledi. (Basın bülteni)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER