© Aksaray 68 Haber 2021

Bayram Sonuna Kadar Boş Kalmadı

Kurban bayramı öncesi mezarlıklarda başlayan yoğunluk bayramın son gününe kadar devam etti.

Kurban bayramı öncesinde Aksaray’daki mezarlıklarda başlayan yoğunluk bayram sonuna kadar devam etti. Özellikle tarihi Ervah kabristanlığında arefe günü başlayan yoğunluk akşam saatlerine kadar sürerken mezarlık yakınlarındaki yollarda gelişigüzel park eden araç sürücüleri nedeniyle trafikte aksaklıklar yaşanırken trafik ekipleri bölgede bir olumsuzluk yaşanmaması için akşam saatlerine kadar aşı sıcak havaya rağmen görev aldı. 

Arefe günü yaşanan yoğunluğun ardından ebediyete intikal etmiş büyüklerini ziyarete gelemeyen ve il dışından gelen Aksaraylılar bayramın birinci gününden başlayarak mezarlıkta yakınları için dualar ettiler. Aksaray belediyesinin günler öncesinde mezarlıklarda yaptığı hazırlıklar nedeniyle bir aksaklık yaşanmazken ziyarete gelen vatandaşlar da alandaki temizlik ve düzen nedeniyle belediyeye teşekkür ederken mezarlıklar arasında dolaşan ve su satmaya çalışan çocuklardan şikâyet ederek yaptıkları açıklamalarda; “Her sene olduğu gibi büyüklerimizi ziyarete geldik. Çalışanlar bayramda işi olmayanlar da arefe günü geliyor. Arefe günleri buranın manevi atmosferi çok daha farklı oluyor. Otopark sorunu hariç mezarlıkların içerisindeki düzen gerçekten çok iyi. Bakımları yapılmış Aksaray belediyemize bu konuda teşekkür ediyoruz.

Ancak mezarlık içerisinde dolaşan ve su satmaya çalışan çocuklarda şikâyetçiyiz. Israrlardan bıktık. Birisine su döktürdüğünüz zaman 5 tane daha ortaya çıkıyor. Mezarlıkların üzerlerinde geziyorlar ve bu duruma herkes sessiz kalıyor. Çocukların yerleri mezarlık içeriş ve bu alanlardaki mezarların üzerleri değil. Bu çocukların artık bu alanlara dua ve ziyaret harici sokulmasını istemiyoruz. Bu konuda belediyemizin bir çözüm bulabileceğini düşünüyoruz. Hazırlıkları ve düzeni nedeniyle Aksaray belediyesine teşekkür ediyoruz” dediler. (Haber: E.BUDAK)

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER