© Aksaray 68 Haber 2021

Baraj ve Göletler Gözetim Altında

Her yıl çok sayıda boğulma olayının yaşandığı baraj ve göletler sürekli olarak kontrol edilirken suya giren kişiler de sudan uyarılarak çıkartılıyor.

Her yıl çok sayıda boğulma olayının yaşandığı Aksaray merkezdeki mamasın barajı ile diğer ilçelerdeki göletler jandarma ekiplerinin denetiminde. Yüksek sıcakların etkisindeki Aksaray’da boğulma olaylarının önüne geçmek isteyen yetkililer baraj ve göletlerdeki denetimlerini arttırdı. İl genelindeki boğulma riski olan alanlar sürekli olarak kontrol edilirken suya girdiği tespit edilen kişiler de uyarılarak sudan çıkartılıyor.

Konu hakkında açıklama yapan yetililer; “Aksaray’da baraj ve göletlerde geçtiğimiz senelerde üzücü olayları yaşadık. Bu sene de aynısını yaşamamak adına suya girilmemesini istiyoruz. Hava sıcaklıkları ne yazık ki bu dönemde mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Genç kardeşlerimiz bisikletlerle geldikleri alanlarda suya girme çabası içerisindeler. Üzücü olayların yaşanmaması için suya girilmemesini istiyoruz. Zaten bu konuda jandarma timlerimiz de sürekli olarak bölgelerinde denetimlerini yapıyorlar. İnşallah bu seneyi başka bir boğulma olayı yaşamadan sonlandırırız” dediler. (Haber: Cumali DAĞ)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER