© Aksaray 68 Haber 2021

Bağlı Balon Uçuşuna Rüzgar Engeli

15 Temmuz Milli İrade meydanında 30 Ağustos için hazırlanan bağlı balon uçuşu ters rüzgar nedeniyle büyük çabalara rağmen yapılamadı.

30 Ağustos Zafer bayramının 102’inci yılı kutlama etkinliklerinden olarak kabul edilen ve Aksaray’ı da içerisine alan Kapadokya bölgesinin sembollerinden olan balon uçuşu programı aksaklıklar nedeniyle iptal edildi.

15 Temmuz Milli İrade meydanında Cuma günü saat 17:00’da yapılacağı duyurulan bağlı balon uçuşu için tüm hazırlıklar yapılırken meydana getirilen devasa balın Aksaraylıların meraklı bakışları ardından sıcak hava ile doldurulmaya başlandı. Sıcak hava ile büyük bölümü doldurulan balon kent meydanının büyük bölümünü kaplarken hava şartları nedeniyle balonun belirlenen alanda sabit tutulamaması nedeniyle bağlı balon uçuşu programı sonlandırıldı.

Meydandaki balon programını izleyen Aksaraylılar ise yaptıkları açıklamalarda; “Kapadokya bölgesinde sadece Nevşehir’de görülen balonların Güzelyurt ve çevresinde de uçuşlara başladığını duymuştuk. Ancak hayatımız boyunca ilk kez bir balonu bu kadar yakından görme çansımız oldu. Uzaktan çok renkli görünüyor ama yakından biraz ürkütücü. Meydanda aksaklıklar nedeniyle program sonlandırılsa da güzel bir etkinlik olmuş. Emeği olanlara çok teşekkür ediyoruz” dediler.

Balon programının ardından 19:30’da Turizm ve Otelcilik okulu uygulama otelinde zaferin 102’inci yıldönümü dolayısıyla bir resepsiyon düzenlendi. Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nun ev sahipliğini yaptığı resepsiyona şehir protokolünü de bir araya getirdi. (Haber: E.BUDAK)

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER