© Aksaray 68 Haber 2021

Aydoğdu “Bu Toprakları Bin Yıldır Türk’e Vatan Kılan Ruh Ve Kararlılıkla İlelebet Buradayız”

Milletvekili Aydoğdu “Yüzyılı aşan Cumhuriyetimizin ilanının gurur ve iftiharını milletçe idrak ediyor, coşkusunu ve heyecanını yaşıyoruz”

Cumhuriyet bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınlayan Ak Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu; “Cumhuriyet, Türk milletinin bağımsızlık ve hürriyet aşkının en yüce ifadesidir. Türkiye Cumhuriyeti, istiklâl mücadelemizi zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunun büyük eseridir.

Bu anlamlı günde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklâl Harbimizin kazanılmasına ve Cumhuriyetin ilanına öncülük eden tüm kahramanlarımızı tazimle yâd ediyor, bin yıllık vatanımız Anadolu topraklarının her karışında kanı ve alın teri olan tüm ecdada, şehitlerimize, gazilerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Asırlardır hürriyeti ve onuru için canını feda eden asil bir milletin yeniden ayağa kalkışının nişanesi olan Türkiye Cumhuriyeti, 29 Ekim 1923’te, milletimizin iradesinin ne denli sarsılmaz ve vazgeçilmez olduğunun bütün dünyaya kanıtıdır. Bir asır evvel Milletimizin şanlı tarihindeki çok önemli bir dönüm noktasından bugüne Asil Milletimiz ve Devletimiz, İstiklâl Mücadelemizi zafere taşıyan aynı ruhla, Cumhuriyetimizi ilan eden güçlü iradeyle dimdik ayakta durmuş ve durmaya devam edecektir.

Bu toprakları bin yıldır Türk’e vatan kılan ruh ve kararlılıkla ilelebet buradayız.

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, Milletimizin, tarihinden, maneviyatından, asil köklerinden ve derin inançlarından aldığı güçle bu değerli mirasa sahip çıkacağına, geleceğe büyük bir ümitle bakacağına ve daha ileri adımlar atmak için tüm gücüyle kararlılıkla ilerleyeceğine dair inancımız kesindir.

Bu önemli ve anlamlı gün vesilesiyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk Paşamızı ve silah arkadaşları ile aziz vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin sonsuza dek bağımsız yaşaması için, vatanı uğruna canlarını ortaya koyan aziz şehitlerimizi rahmet niyazı, kahraman gazilerimizi saygıyla anıyorum.

Cumhuriyetinin ebed – müddet olması ve azmi ile Türkiye’nin bayramını kutluyorum. Nice Asırlara…” dedi. (Basın bülteni)

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER