© Aksaray 68 Haber 2021

ASÜ’de Güz Döneminde 46 Bin Adet Canlı Ders Verildi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, 2020-2021 güz döneminde 750 akademisyenin, 21 bin 400 öğrenciye, 3 bin 320 adet ders verdiğini ve canlı derslere katılım oranının yüzde 47 olarak gerçekleştiğini söyledi. Asenkron derslere katılım ise yüzde 53.

- ASUZEM Ciddi Bir Kapasiteye Sahip -

Şahin, Salgın münasebetiyle ASÜ’de eğitim-öğretim faaliyetlerinin uzaktan öğretim modeliyle verildiğini anımsattı ve geçtiğimiz güz dönemine ilişkin istatistiki verileri paylaştı. ASÜ Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZEM) eliyle yürütülen çalışmaların son derece başarılı biçimde ilerlediğini ve ASÜ’nün uzaktan öğretime en hızlı adapte olan üniversitelerden birisi olduğunu kaydeden Rektör Şahin, “UZEM, kayıtlı tüm öğrencilere ve açılan tüm derslere yönelik hizmet veren bir kapasiteye sahip. Çok hızlı ve etkili bir biçimde her geçen gün kendini yeniliyor. Bu noktada UZEM Yönetimi, üstün bir performansla çalışarak, sistemin işlerliğine çok kıymetli katkılar sunuyor. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz” dedi.

- 46 Bin Adet Canlı Ders Yapıldı -

2020-2021 güz döneminde açılan 3 bin 320 adet dersin 750 akademisyen tarafından verildiğini ve 21 bin 400 öğrencinin bu dersleri aldığını söyleyen Rektör Şahin, “Bahsi geçen dönemde 46 bin adet canlı ders yapıldı ve toplam 32 bin saat süren bu derslere 703 bin öğrenci katıldı. Canlı derslere katılım yüzde 47 gibi oldukça büyük bir oranda gerçekleşti. Canlı derslerin yanı sıra akademisyenler, sisteme -öğrenme ortamlarını zenginleştiren- tamamlayıcı materyaller de ekledi. Bu kapsamda 13 bin 500 adet ders dokümanı, 350 adet ders link aktivitesi ve 600 adet ders video aktivitesi paylaşıldı. Derslere canlı olarak katılamayan öğrencilerimiz ise kayıtları izleyerek dersleri aldı. Bu öğrencilerin oranı yüzde 53. Sınavlar konusunda da sistem verimli bir şekilde işledi. ASÜ’de güz dönemi sınavları ödev ve test biçiminde yapıldı. Ödev sınav sayısı 4 bin, yapılan ödev sayısı 108 bin oldu. Çevrim içi gerçekleştirilen toplam 4 bin 500 adet sınava ise 128 bin öğrenci katıldı ve bu sınavlar için 40 bin adet soru oluşturuldu” dedi.

- Erişimin Yaklaşık Yüzde 2,5’i Yurtdışından -

UZEM’e erişimin yüzde 97.6’sının Türkiye’den, diğer kısımların ise dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşayan ASÜ öğrencileri tarafından yapıldığına değinen Prof. Şahin, Türkiye’den sisteme en çok erişen öğrencilerin yaşadıkları illerin Aksaray, Ankara, Konya, Adana ve İstanbul; sisteme en fazla erişilen ülkelerin ise Azerbaycan, Almanya, Amerika, Hollanda ve İngiltere olduğunu söyledi. Kullanıcıların yüzde 58’inin cep telefonlarından, yüzde 40’ının bilgisayarlardan ve yüzde 2’sinin de tabletlerden UZEM’e eriştiği görülüyor. Sistemde herhangi bir aksama yaşanmaması için teknik ve insan kaynakları bakımından gereken önlemlerin alındığının da altını çizen ASÜ Rektörü, “Sistemi kullanırken oluşan sorunlar hızlı biçimde çözüme kavuşturuldu. İlgili zaman diliminde 724 adet destek talebi geldi. Ortalama iki saat gibi oldukça kısa bir sürede bu taleplere karşılık verildi ve sorun çözüm oranımız yüzde 99 olarak gerçekleşti” dedi. Ortaya çıkan verilerin ASÜ’nün uzaktan öğretim noktasında doğru yolda ilerlediğini gösterdiğini kaydeden Prof. Şahin, “UZEM Yönetimi başta olmak üzere, sistemin işlerliğine katkı sunan değerli akademisyenlerimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz. Pozitif gelişerek süreci yönetmeyi sürdüreceğiz” dedi. (Basın Bülteni)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER