ASÜ Aşçılık Takımı Yemek Yarışmasında İkinci Oldu
GÜNDEMAksaray Üniversitesi (ASÜ) Aşçılık Takımı, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ev sahipliğinde düzenlenen “GastroKMÜ Köklü Tatlar Yeni Ufuklar” isimli yemek yarışmasında ikinci oldu.
Yöre mutfağının tanıtımı amacıyla düzenlenen yarışmaya ASÜ, Güzelyurt Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı ikinci sınıf öğrencileri Seher Taştepe, Hatice Küçük ve Hatice Güler isimli öğrencilerle katıldı. Protokol konuşmaları ve müzik dinletisiyle başlayan programda jüriye “Tirit Kalesi” isimli yemeği sunan ASÜ’lüler, 97 puanla ikinci oldu ve gümüş madalya kazandı. GastroKMÜ, tarihi ve turistik bölgelerinin gezildiği şehir turuyla tamamlandı. Yarışmanın ardından ASÜ Aşçılık Takımı, ASÜ Rektörü Prof. Dr. Alpay Arıbaş’ı ziyaret etti. Ekibi tebrik eden ve elde edilen başarının hem Aksaray hem de ASÜ açısından çok kıymetli olduğunu kaydeden Rektör Arıbaş, “Öğrencilerimizi ve hocalarımızı kutluyoruz. Benzeri etkinliklerde şehrimizi ve kurumumuzu en iyi biçimde temsil etmek için çalışmalarımız sürecek” dedi. Arıbaş, konuşmasının ardından, derece giren öğrencilere hediyelerini takdim etti.
Okul Müdürü Doç. Dr. Mehtap Gürsoy ile okulda görev yapan akademisyenler Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Can ve Öğr. Gör. Ceyhun Yüksel’in de yer aldığı ziyaret, yarışmanın genel değerlendirmesiyle tamamlandı. (Basın bülteni)
İlginizi Çekebilir