© Aksaray 68 Haber 2021

Asayiş Ekipleri Tam Kadro Sahada

Aksaray il emniyet müdürlüğü asayiş şubesi ekipleri il genelinde suç olaylarını en aza indirmek ve önlemek adında devriye ve denetimlerine hız verirken sadece 6 günde yapılan çalışmalarda şüpheli görülen 3 bin 721 şahsın GBT sorgusunu gerçekleştirdiler.

Aksaray’da huzur ve güveni sağlamak suç olaylarını aydınlatmak ve faillerini yakalamak kadar suç olaylarını önlemek adına da 7 gün 24 saat devriye ve denetim faaliyetlerine devam eden asayiş şubesi ekipleri son 6 gün içerisinde Cumhuriyet başsavcılığının talimatı doğrultusunda Aksaray’ın farklı noktalarında yaptıkları şok uygulamalarda 3 bin 721 kişinin sorgusunu gerçekleştirdi. Yapılan sorgulama işlemlerinde arama kaydı olan 32 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 32 kişiden haklarında değişik suçlardan toplamda 103 yıl 11 ay hapis cezası bulunan 16 kişi tutuklandı. Yine asayiş şubesi ekipleri aynı dönem içerisinde il genelinde değişik suçlara karışan 245 kişiyle ilgili işlem yaparken bunlardan 18’ini gözaltına aldı. Gözaltına alınan şahıslardan 2’isi daha tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

Uygulamalarda toplam 298 araç kontrolü de yapılırken bu kontrollerde 1 adet çalıntı otomobil, 1 adet çalıntı olduğu değerlendirilen şasi numarası kazınmış motosiklet, 3 adet Ruhsatsız tabanca ile birlikte 81 adet fişek, 3 adet ruhsatsız kurusıkı tabanca ile birlikte 39 adet fişek,          3 adet ruhsatsız av/pompalı tüfek ile birlikte 5 adet fişek, 18 ayrı şahıstan, 80,69 gr esrar maddesi, 68,52 sentetik kannabinoid (bonzai) maddesi, 25,90 gr metamfetamin maddesi, 10 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

Çalışmalara ilişkin il emniyet müdürlüğünden yapılan açıklamada Aksaray’ın huzur ve güvenliği için denetim ve çalışmalara aralıksız devam edileceği belirtildi. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER