© Aksaray 68 Haber 2021

Aksaraylılar Sordu “Konvoya Giren Araçlara Her Şey Serbest mi?”

Yaz ayının gelmesi ile başlayan düğünlerde gelenek haline gelen araç konvoylarının son yıllarda ana yollarda yaptıkları yol kesme işlemleri birçok sürücüyü çileden çıkartırken düğün sahipleriyle trafikteki diğer araz sürücüleri arasında tartışmalar da artmaya başladı.

İl genelinde devam eden düğünler öncesinde yapılan uzun araç konvoylarının trafiğe verdiği zarar her geçen gün daha da artarken Aksaraylılar artık trafik ekiplerinden bu konvoylarda trafiğin her iki şeridini kapatan ve yolları kesen sürücülere ağır yaptırımlar uygulanmasını istiyor.

Özellikle akşam 19:00 sıralarında şehrin birçok noktasında özellikle de Somuncu baba külliyesi ile bu külliyeye çıkan yollarda, Atatürk ve Cumhuriyet Bulvarlarında sıklıkla görülen düğün konvoylarının işgal ettiği diğer şeritler nedeniyle trafik birçok cadde ve sokakta tamamen dururken Perşembe akşam saatlerinde merkezden kilometrelerce uzaktaki yolda düğün konvoyundaki araçların çift yönlü yolu sürekli olarak kapatmasına isyan eden Aksaraylılar yaptıkları açıklamada; “Aksaray trafik anlamında her geçen gün içerisinden çıkılmaz bir hale geliyor. Direksiyon başına geçen her bir birey trafik kurallarına değil trafikteki araçların kendi kurallarına uymasını istiyor.

Düğün geleneği denilen ve insanların ulaşım haklarını engelleyen düğün konvoylarındaki araçların sürücüler artık trafik terörü işlemeye başladılar. Bu araç sürücüler her türlü rezilliğin ardından hiçbir şey olmamış gibi konvoy içerisinde gidip geride perişan hale soktukları trafiği bırakıyorlar. Artık birileri evleniyor diye dakikalarca trafikte kalmak istemiyoruz. Perşembe akşam saatlerinde E-90 karayolundan TOKİ bölgesine giden yoldaki seyreden düğün konvoyu dakikalarca çift yönlü yolu trafiğe kapattılar. Arkadan gelen ve bu konvoyla alakası olmayan araçlarda dakikalarca bu yolda beklemek zorunda kaldı. Tam yolu açtılar hareket ediyoruz denilirken ilerde yani yoldan daha kurtulmadan yeniden yolu kapattılar.

Bunlar bu cesareti nerden buluyor? Bunlara bu hakkı kim veriyor? Polis geldiğinde ilk olarak böyle bir şey yok diyerek inkâr ediyor sonrasında ise bir araç kesti burada yok plakasını da alamdık diyorlar. Artık bu düğünlerden de konvoylarından da düğün sahipleri sorumlu olmalı. Bizler konvoy yapılmasın demiyoruz. Ancak yapılan şey konvoy değil. 2 şeritli yolun her iki şeridinde de konvoydan araçların olmaması bir şeridin diğer araçların geçişi için açık bırakılması gerekiyor. Emniyet yetkililerine sesleniyoruz. Bu konuda artık bir çalışma yapmalarını bekliyoruz” dediler. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER