© Aksaray 68 Haber 2021

Aksaraylılar Elektrikli Araçlardan Çabuk Soğudu

Dünya genelinde yeni dönem araçları olarak tasarlanan elektrikli araçlar konusunda geçtiğimiz yıl sıra bekleyen Aksaraylılar yeniden fosil yakıtlı araçlara yöneldi.

Küresel ısınma ve çevre kirliliği başta olmak üzere birçok olumsuz etkiye sahip fosil yakıtlardan kurtulmak için Dünya’da pek çok ülke tarafından geliştirilen elektrikli araçlar kullanılmaya ve ilerleyen yıllarda fosil yakıtlı araçları yasaklanması gündemden düşmezken Türkiye’de vatandaşlar elektrikli araçlardan çabuk soğudu.

Şarj ünitelerinin azlığı, yüksek şarj bedeli ve batarya sorunları nedeniyle elektrikli araç almak istemediklerini belirten Aksaraylılar yerli araç olan TOGG konusunda hassas davrandıklarını ancak başka bir marka aracın elektriklisini istemediklerini belirttiler. Bataryalar konusunda ilerleyen yıllarda menzilin uzatılması durumunda elektrikli araçların performanslarının fosil yakıtlı araçlara göre daha verimli olduğunu da sözlerine ekleyen Aksaraylı vatandaşlar; “Ülkemizin ilk elektrikli otomobili olan TOGG konusunda hassasız. Bu konuda bir tartışmaya bile girmek istemiyoruz. Hatta bu aracın yeni modelinin de önümüzdeki yıl çıkacağını duyduk Bu araç otomobil sekmeninde menzili de daha uzunmuş. Bu aracı alabilmek adında beldi de elimizdeki TOGG’larımızı satarız ama diğer şekilde yerli aracımıza sahip çıkacağız. Başka bir marka veya modelin elektrikli araçlarını almak yerine benzin veya dizel seçeneklerini tercih ediyoruz. İnşallah ilerleyen dönemde TOGG’un da yakıtlı modelleri çıkar. Bu araçlarda batarya ve menzil sorunu aşılamıyor. Klima, kalorifer gibi düzeneklerin kullanılması bile menzili etkiliyor. İnşallah bu sorunlara bir çare bulurlar. Şehir içerisinde çok avantajlı ama şehirlerarası yollar için daha çok eksik var” dediler. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER