© Aksaray 68 Haber 2021

Aksaray’ın Dertli Cumali’si Azmiyle Engelleri Aşıyor

Aksaray merkezde seyyar esnaf olarak çalışan ve kentte ‘Dertli Cumali’ olarak bilinen Cumali Çağlayan, azmiyle örnek oluyor.

Aksaray merkezde seyyar esnaf olarak çalışan ve kentte ‘Dertli Cumali’ olarak bilinen Cumali Çağlayan, azmiyle örnek oluyor.

Doğuştan kemik ve kas engelleri bulunan 39 yaşındaki Cumali Çağlayan, vücudunda doğuştan engeller bulunduğunu ifade ederek yürüyebilmek için 12 yıl boyunca fizik tedavi aldığını söyledi. Şehirde ‘Dertli Cumali’ olarak tanındığını kaydeden Cumali Çağlayan, engelleriyle yaşamayı kabul edip onları aşabilmek amacıyla her geçen gün azminin arttığını belirtti. Geçimini akülü aracında sattığı ürünler sayesinde sağladığını dile getiren Çağlayan, gelecekteki tek hayalinin desteksiz olarak yürümek olduğunu söyledi. Çağlayan, ‘yapamazsın’ diyenlere inat engelleri aşmak için çalıştığının altını çizerek “Çevremdeki bazı kişiler yürüyünce ne yapacaksın, biz yürüdük ne oldu diyerek benim hevesimi kırmaya çalıştı. Ben onlara kulak asmadım ve yürümek için destek aracı aldım. Buradaki esnaf ve vatandaşlarımızın desteği ile akülü aracımdan inerek yürüme aracımı kullanıp adım adım gidiyorum. Ekmek yemedim, su içmedim, yürümeme devam ettim. Ne olursa olsun yürüyeceğim.” dedi.

Çalışma saatlerinin dışında sürekli kent meydanında yürüme egzersizleri yaptığını ifade eden Çağlayan sözlerine “Vaktim oldukça kent meydanında yürümeye çalışıyorum. 12 yıldan beri fizik tedaviye gidiyordum ancak fizik tedavi sürecim doldu. Artık tedaviye gidemiyorum. Tedavi sürecim dolduğu için kendi imkanlarım ile yürümeye çalışıyorum ve desteksiz yürümeyi çok istiyorum. İçimden yürümek geliyor ama elimden bir şey gelmiyor. Yetkililerimiz yürümem için gereken desteği verirse onlara da çok dua ederim.” diyerek son verdi. (Haber/Fotoğraf: S. OLGUN)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER