© Aksaray 68 Haber 2021

Aksaray’da Dahil 32 İlde Narkotik Operasyonu

İçişleri Bakanlığı tarafından 32 ilde gerçekleştirilen NARKOÇELİK-40 operasyonlarında 125 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 32 ilde gerçekleştirilen NARKOÇELİK-40 operasyonlarında 125 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya NARKOÇELİK-40 operasyonlarıyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaparak uyuşturucu madde imalatı ve ticareti ile mücadelenin kararlılıkla devam ettiğini belirtti. Aksaray’ın da aralarında bulunduğu 32 ilde uyuşturucu madde imalatçılarına ve sokak satıcılarına yönelik jandarma tarafından NARKOÇELİK-40 operasyonları düzenlendi. Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Jandarma Komutanlıklarınca; Aksaray dahil Diyarbakır, Antalya, Erzurum, Van, Ankara, İstanbul, Manisa, İzmir, Rize, Edirne, Gaziantep, Siirt, Mardin, Iğdır, Samsun, Hatay, Kahramanmaraş, Ardahan, Kocaeli, Tekirdağ, Batman, Adıyaman, Bolu, Elazığ, Bingöl, Afyonkarahisar, Zonguldak, Malatya, Hakkari, Ağrı ve Aydın’da "NARKOÇELİK-40” operasyonları gerçekleştirildi. Operasyonlar kapsamında toplam 3 ton 972 kilogram uyuşturucu madde, 15 milyon 825 bin 619 adet kök kenevir ve kök skunk ile 188 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Diğer taraftan 32 ildeki narkotik operasyonlarında 125 zehir taciri ve torbacı yakalanırken yakalananlardan 63’ü sevk edildiği mahkemece tutuklandı, 3’ü hakkında adli kontrol kararı verildi. Bakan Yerlikaya, yakalanan diğer şüphelilerin işlemlerinin devam ettiği bilgisini paylaştı. Bakan Yerlikaya operasyonlar hakkında yaptığı paylaşımda  “Ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.” İfadelerini kullandı. (Haber: S. OLGUN)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER