© Aksaray 68 Haber 2021

Aksaray Bu Alanda En Sorunsuz İller Arasında

Üniversitelerde yurtlara yerleştirme ve ek yerleştirme işlemleri sürerken Aksaray geçmişte olduğu gibi bu yılda tüm öğrencilerini yurtlara yerleştirebilen sayılı illerden birisi oldu.

Aksaray Üniversitesinin kurulmasının ardından gerek devlet gerekse özel sektör tarafından şehrin değişik yerlerine yapılan öğrenci yurtları Aksaray Üniversitesini tercih edecek öğrenciler için büyük avantaj oluşturmaya devam ediyor.

Üniversitenin kurulduğu yıldan bu güne kadar Aksaray Üniversitesini tercih eden hiçbir gencin kaderine bırakılmadığını kaydeden yetkililer son açıklanan yurt yerleştirilmelerinde de başka şehirlerde yaşanan sıkıntıların Aksaray’da yaşanmadığını belirterek yaptıkları açıklamalarda; “Şu anda Türkiye’nin pek çok noktasında üniversitelere kayıtlarını yaptıran öğrenciler de, velileri de yurt sorunu ile uğraşıyor. Birçoğu yerleştiği yurdun konumunu değiştirmeye çalışırken birçoğu da yedekte yurt çıkmasını bekliyor.

Ancak Üniversite tercihlerini Aksaray’dan yana yapan öğrencilerde bu sorunlar yaşanmadı. Yurt talebi olan tüm öğrencilerimizin işlemleri tamamlandı. Bu alanda Aksaray diğer illere göre çok ileride ve sorunsuz illerin başında yer alıyor. Erkek ve kız yurtlarındaki imkanlar da diğer illerdekilere göre çok daha iyi durumda. Aksaray’ın bu konuda çok uzun yıllar avantajını koruyacağını ve tercih olarak Aksaray’ı seçecek öğrencilerimizin diğer illere göre bir adım önde olacaklarını düşünüyoruz. Yeni eğitim ve öğretim döneminin tüm öğrencilerimiz ve eğitim görevlilerimize hayırlı olmasını diliyoruz” dediler. (Haber: E.BUDAK)

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER