© Aksaray 68 Haber 2021

Aksaray Belediye Spor Taraftarı Soruyor;“Stat Hayalimiz Şimdide Tasarruf Tedbirlerine mi Takıldı ?”

Geçtiğimiz yıl şampiyon olarak TFF 2’inci lige yükselen ve ilk sezonu sonunda da ligde tutunmayı başaran Aksaray Belediye spor taraftarlarının gözü yeni stat müjdesine çevrilmişken tasarruf tedbirlerinin stat yatırımını nasıl etkileyeceği kafaları karıştırdı.

Türkiye Futbol Federasyonu 2’inci ligde mücadele veren Aksaray belediye spor lige çıktığı ilk yılsonunda ligde tutunmayı başarırken taraftarların gözü bu yıl yapılacak transferler ile beklenen yeni stat projesine çevrildi.

İçerisinde bulunulan ekonomik kriz ve tasarruf tedbirleri nedeniyle ülke genelinde yeni yatırımların 3 yıl süreyle askıya alınması ve tasarruf yapılmasıyla ilgili yazışmalar tüm bakanlıklar, belediyeler ve il müdürlükleri ile diğer kamu kurumlarına gönderilirken Aksaray belediye spor taraftarları yeni stat projesinin akıbetini sordular.

“İnşallah bu kez de tasarruf tedbirleri diyerek stat yapılmayacak” denmez diyerek sözlerine başlayan taraftarlar konuşmalarında; “Aksaray ülkemizin merkezinde 2’inci ligde futbol takımı olan ve birçok amatör spor kulübünün bulunduğu bir şehir. Aksaray Belediye sporumuzun ikinci ligde mücadele ettiği stat diğer illere bakıldığında sıkıntılı bir yer. Bu şehir artık gerçekten Aksaray Belediye spor ve diğer futbol takımlarının oynayabileceği bir tesisi hak ediyor. Aksaray’dan nüfus olarak daha küçük illere veya alt liglerde takımları olan illere baktığımızda daha modern statların inşa edildiğini görüyoruz. Dağılgan’daki stat amatör ligler için uygun olsa da profesyonel ligler için uygun değil. Bu takım yakın zamanda yani 3-5 sene içerisinde şampiyon olup daha üst lige çıkarsa ki buna inancımız tam. O zaman kaç seneden bu stat yapılmaya çalışılacak. Aksaray’a daha önceden stat yapılacağı yönünde söylemleri dinledik. Bazı vekillerimiz bunu meclis kürsüsüne taşıdı. Bu inşaatın başlamasını beklerken şimdi de tasarruf tedbirleri dendi. Ne olduğunu tam anlamıyoruz ancak inşaat yatırımları da dahil olmak üzere birçok yatırımın 3 yıl süreyle erteleneceği söyleniyor. Çevremizdeki bazı iller ile Güneydoğu’daki illere bile yapılan 8-10 bin kişilik statlar hiçbir engele takılmadan yapılırken Aksaray’a yapılması gereken stadın bu engele takılmamasını umut ediyoruz. İnşallah bu yıl bu stat inşaatı konusunda bir müjdenin verilmesini bekliyoruz” derken Dağılgan’daki statla ilgili görüş bildiren gazeteciler de yaptıkları açıklamada; “Ülke gerçekleri ortada. Deprem bölgesinde halen devam eden yatırımlar var ve bunların devamı gerekiyor. Bu şartlarda kemer sıkma politikasını bekliyorduk. Bu süreçte yeni bir yatırımın sadece Aksaray’da değil Türkiye’nin deprem bölgesi haricinde hiçbir yerinde başlayabileceğini düşünmüyoruz. Bu süreçte mevcut stadın eksiklerinin giderilmesi ve burada 3 yılın doldurulması gerekiyor. Aksaray Belediye spor taraftarı haklı ancak tasarruf tedbirleri bunu önlüyor” dediler. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER