© Aksaray 68 Haber 2021

Akar “Hür Doğduk Hür Yaşarız”

Aksaray’ın en önemli eserlerinin başında gelecek Şehitlik müzemizin açılışında konuşan Eski Genel Kurmay Başkanı ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar birlik ve beraberlik mesajının yanı sıra hürriyet mesajı verdi.

Aksaray’ın en önemli eksiklerinden olan ve aziz şehitlerimizin önemli eşyaları ile hatıralarının sergileneceği şehitlik müzemiz Ervah kabristanlığı girişinde Aksaray belediyesi tarafından yaptırılarak açıldı. Açılış için Eski genel Kurmay Başkanı, geçmiş dönem Milli Savunma Bakanlığı görevini yapan 14 Mayıs seçimlerinde de Kayseri milletvekili seçilen Hulusi Akar yaptı.

Ervah kabristanlığındaki tören şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşının ardından başlarken Kuran’ı Kerim tilaveti ile devam etti. Kuran’ı Kerim tilaveti ardından Aksaray belediye başkanı Evren Dinçer; “Bizler için çok kutsal olan aziz şehitlerimizin hatıralarının ebediyete kadar yaşatılması, bağımsızlık ve vatan uğruna verilen mücadelenin iyi bilinip geleceğe aktarılması adına şehitlik müzemiz çok anlamlı bir görev üstlenecek. Onlardan bir hatıranın burada bulunması manevi olarak önem taşıyor” ifadelerini kullanırken sonrasında Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Ramazan Kaşlı, Ak Parti Milletvekili Hüseyin Altınsoy, Aksaray Valisi Mehmet ali Kumbuzoğlu konuşma yaptılar. Son olarak kürsüye gelen Hulusi Akar “Hür doğduk, hür yaşarız” diyerek yaptığı konuşmada; “Şehit ve gazi anlayışı ile vatanımızı milletimizi, hudutlarımızı kollamak için gözümüzü bile kırpmadık. Açılışını yaptığımız müzede anıları bulunan şehitlerimiz ile aynı duygular ile operasyon bölgelerimizde mücadele verdik. Bizim tek hedefimiz teröristler. Dini ve inanış kökenine bakmadan güçlü Türkiye için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 100’üncü yılını kutladığımız cumhuriyet ile birlikte önümüzdeki Türkiye ideallerini gerçekleştireceğiz. İkinci yüzyılı da Türkiye Yüzyılı yapacağız. Vatandaşlarımızın duası ile üstesinden gelemeyeceğimiz bir durum yok. Açılışını yaptığımızın eserin manevi önemi bizim için çok büyük. Tarihimizden ilham ve ders alacağız. Bu müzeler geleceğimiz için örnek teşkil ediyor. Şehitlerimizi ve gazilerimizi unutmayacağız unutturmayacağız. Buradan dersler çıkaracağız. Daima bu vatan için canını feda etmiş şehitlerimizi saygı ile anacağız” dedi. (Haber/Fotoğraf: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER