© Aksaray 68 Haber 2021

7 Ülkeden 35 Öğrenci ASÜ’de Bir Araya Geldi

Türkiye dâhil yedi ülkeden 35 üniversite öğrencisi, Erasmus+ Gençlik Değişimleri projesi kapsamında, karbon ayak izi ve çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ) bir araya geldi.

Öğrencileri İdari Birimler Konferans Salonu’nda ağırlayan Rektör Prof. Dr. Alpay Arıbaş, çevre çalışmalarının dünyanın geneli için önem arz eden faaliyet alanlarının başında geldiğini belirtti. “Karbon Nötrlüğü” isimli etkinliğin ASÜ Dış İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından hazırlandığını ifade eden Rektör Arıbaş, proje ile gençler arasında karbon ayak izi ve karbon emisyonu gibi konularda farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını söyledi. Yeşil girişimciliğin teşvik edilmesi ve sürdürülebilir şehirler konusunda çarpıcı çözümler üretilmesi adına gençleri her zaman desteklemeye hazır olduklarını belirten ASÜ Rektörü, “Düzenlediğimiz proje ile katılımcılar bir yandan eleştirel düşünme ve problem çözme becerilerini geliştirirken diğer yandan sürdürülebilir uygulamalar ve karbon piyasaları hakkında bilgi sahibi olacaklar” dedi. Proje süresince katılımcılar, karbon ayak izi ve karbon emisyonunu azaltmanın yolları üzerine eğitimler alacak ve çeşitli etkinliklere katılacak. Öte yandan yeşil girişimciliğin teşvik edilmesi adına sürdürülebilir uygulamalar ve karbon piyasalarının rolü hakkında bilgi edinecek. Etkinlikler kapsamında gençler, farklı kurumları ziyaret edecek ve gerçek yaşam uygulamaları hakkında gözlem yapma fırsatına sahip olacak.

 

Gerçekleşen ziyaretin ardından Türkiye, Fransa, İtalya, İspanya, Letonya, Slovenya ve Kuzey Makedonya’dan ASÜ’ye gelen üniversiteli gençler, proje hakkındaki düşüncelerini paylaştı. Toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Köse de katıldı. (Basın bülteni)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER