© Aksaray 68 Haber 2021

6 Şubattan Beri Kızı ve Torunlarından Bir İz Arayan Acılı Anne; “Artık Bir Cevap Bekliyorum”

6 Şubat tarihinde Hatay’daki Rönesans rezidansın yıkılması sonucu kızından ve torunlarından bir daha haber alamayan acılı anane Suna Öztürk enkazdan çıkartılmadığını belirttiği kızı ve torunlarıyla ilgili bir cevap bekliyor.

6 Şubat tarihinde meydana gelen ve 11 ilde 50 binden fala kişinin hayatını kaybettiği yüz binlerce kişinin de yaralanmasına neden olan deprem sonrası yakınlarından haber alamayanların mücadeleleri devam ederken 6 Şubat tarihinden bu yana enkaz altında kalan yakınlarından haber alamayanların acılı bekleyişi ilk günkü gibi devam ediyor. 6 Şubat tarihindeki iki büyük depremin ardından en büyük yıkımın yaşandığı illerin başında gelen Hatay’da ikamet eden kızından (36 yaşındaki Tuğba Koşar) ve torunlarından (3 Yaşındaki Mustafa Kemal Koşar ve 8 aylık Mehmet Akif Koşar) bir daha haber alamayan acılı anne deprem günü gittiği Hatay’da kızının ikamet ettiği Rönesans rezidans enkazının başında 18 gün beklemesine rağmen kızı ve çocuklarından bir ize rastlamadı. Acılı bekleyişini enkaz kaldırma işleminin tamamlanmasına kadar sürdüren acılı anne Suna Öztürk depremin üzerinden geçen 8,5 aydır haber beklediğini ve DNA çalışmalarının çok yavaş gittiğini belirterek “artık bir cevap bekliyorum” dedi. 

Deprem günü ve sonrasında yaşadıklarını anlatan Öztürk; “Depremden sonra gittik gittiğimizde bina yan yatmıştı bekledik 18 gün boyunca bekledik enkazın aranmasını taranmasını bekledik kepçeyle geldiler biraz aradılar biraz aramadılar enkazı kamyonlara doldurup götürdüler. Bekledik 18 gün boyunca ama 51 kişiden hiçbir ses ya da cansız bedenleri çıkmadı bulamadık kamyonlara yüklediler götürdüler. Bizlerde şu an meclise gittik meclise önerge vermek için Hatay CHP millet vekili Nermin yıldırım kara önerge verdi sağ olsun AK parti millet vekili Abdulkadir özel bey de onlara destek verdi onlarla önergeyi verdikten sonra bizden bilgileri istediler bizde bilgileri toparladık meclise sunacaklarını belirtiler bize. 600 tane millet vekilimizden şunu istiyorum Nermin hanımın verdiği önergeye destek verin bu desteklerle birlikte sayın vekillerim fetih haberlerinin yapılmasını ve DNA analizlerini hızlanmasını istiyorum. Enkazdan çıkıp aklını yitirmiş kişilerin sokaklarda gezdiklerini sevgi evlerinin hastanelerin araştırılmasını parmak izi taramalarının yapılmasını istiyoruz yani sadece 51 kaybımız yok 11 ilimizde çok fazla kaybımız var. Sayın vekillerim sizlerin desteğiyle bu kayıplarımıza ulaşacağız sizlerden yardımlarınızı bekliyorum sayın cumhurbaşkanım lütfen 51 kişinin yanmış olduğunu düşünerek hareket etmeyin enkaz 3 defa yer değiştirdi  sizler oralardaki kişilerin yanmış olduğunu düşünebilirsiniz ama bizler için o enkazın içindeki bir kemik parçası ,bir tane diş parçası bizim için o kadar kıymetli ki yani onları bulduğumuz zaman bir mezar yaptıracağız ve onların orada olduğunu bileceğiz Allah aşkına bizleri bu mezarlardan çocuklarımızın kalıntılarından mahrum bırakmayın. Sevgili Emine Erdoğan sizlerde sesleniyorum elinizi vicdanınıza koyun siz de annesiniz 51 tane insanın annesi babası ailesi olarak gerçekten de hepimizin yüreği yangın yeri.

Bizler anne baba olarak bu enkazların aranmalarını istiyoruz. Kayıpların aileleri birbirlerini arıyor sen buldun mu cenazeni bulduysan gözün aydın diyoruz artık cidden çok zor bir durum bu bizim için bulan seviniyor bulamayanlar üzülüyor rica ediyorum bizlere yardımcı olun” derken acılı baba Ahmet Karaman yaptığı açıklamada; “7 gün boyunca evladımız yanarken hiç bir şey yapamamanın acısını tarif etmek mümkün değil yangını söndüremiyoruz öyle büyük devasa bir bina ki cennetten kale dediler cehennem çukuru oldu yapılan incelemelerde de hiçbir yetkilinin bulunamaması derdimizi anlatabileceğimiz çözecek ne bir vali ne de bir görevli vardı meclisten gelen yetkili bile yoktu kimde bize sormadı ne oldu diye .bu acının tarifi yok 2 tane torunum ve kızım yok ,kızım işitme engellileri öğretmeniydi .biz yetkililerden yardım istiyoruz DNA işlemlerinin hızlanmasını istiyoruz yardım eli istiyoruz biz bizim gönlümüzü rahatlatmak istiyorlarsa enkazı bir daha arayıp biz iz bulsunlar tek isteğimiz bu” dedi. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER