© Aksaray 68 Haber 2021

5 Yılda Yeşil Alan Rekoru Kırıldı

Park ve bahçeler konusunda çevre illere göre sıkıntılı şehir olan Aksaray’da son 5 yılda yapılan yatırımlarla birçok mahallede yüzlerce dönüm Aksaraylılara yakışır bir hale getirilirken şehrin vitrini de değiştirildi.

Geçmişte Yeşil Aksaray ismi ile anılan ancak su sıkıntısı ve hızlı yapılaşma nedeniyle çok kısa sürede yeşil ismini kaybeden Aksaray’da son yıllarda park ve bahçelere yapılan yatırımlar ile Aksaray’ın birçok noktası adeta botanik bahçelerine çevrilirken yapılan park ve millet bahçeleri Aksaraylıların en yoğun ilgi gösterdiği mekânlar oldu.

Aksaray belediye başkanı Evren Dinçer’in göreve gelmesi ile başta çocuk parklarında başlayan yenilikler dönem içerisinde dev yatırımlara döndü. Özellikle Kültür parkın devamı olan Recep Tayyip Erdoğan millet bahçesindeki yapılan çalışmaları tamamlayan Aksaray Belediyesi atıl durumda olan Fatih mahallesindeki parkı kısa sürede baştan aşağı yenilerken, diğer mahallelerde yeterli alana sahip olan yerlerde devasa parklar yaparak mahallelerin görsel anlamda da değişmesini sağladı. Son olarak Kılıçaslan parkının devamı niteliğinde olan 3’üncü etapta başlayan çalışmalarında da tamamlanmasıyla yeşil alan varlığı konusunda bölgedeki illerin önüne geçen Aksaray’da son olarak şehrin vitrini niteliğini taşıyan ve bakımsızlığı nedeniyle de sürekli eleştirilen Şehitlik parkında başlatılan çalışmalarda tamamlandı. Gerek görsel gerekse de kullanım olarak taraflı tarafsız tüm kesimin takdirini toplayan park akşam görselliği ile de adeta Aksaray’ın vitrini oldu. Taşpazar mahallenden başlayan ve Makas kavşağında bulunan Şehitlik parkını görmeye giden vatandaşlar “Yapmak kadar korumak da önemli” diyerek yaptıkları çalışmalarda; “Aksaray son yıllarda yeşil alan sayısını artırarak eski günlerine dönme yolunda hızla ilerliyor. Özellikle son yıllarda halkın taleplerine karşılık verecek çok sayıda mekân yenilenerek veya sıfırdan yapılarak bizlerin kullanımına açıldı. Bu alanların her biri birbirinden farklı özelliklere sahip olması nedeniyle merak uyandırıyor. Yapılan parklar halka ait olduğundan ticari alanlara gitmeyenler sıcak yaz günlerini gece saatlerine kadar bu alanlarda geçirdi. Bu alanlar nedeniyle son yıllarda apartman yaşamının da dışına çıkılmaya başlandı. Parklarda geç saatlere kadar oturan komşular birbirleriyle kaynaşırken parkları başka amaçlarla kullanmak isteyenler de bu alanlara giremedi. Aksaray belediyesi bu konuda Türkiye’nin pek çok iline örnek olacak bir dönemi geride bıraktı. Adeta şehrin vitrini yenilendi. Akşam saatlerindeki görsel ile de kartpostallık manzaraya kavuştuk. Aksaray belediye başkanımız Evren Dinçer başta olmak üzere bu çalışmalarda emeği olan tüm ekibe teşekkür ederiz” dediler. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER