© Aksaray 68 Haber 2021

4 Ekim’de En Çevreci Etkinlik Jandarmadan

4 Ekim hayvanları koruma gününde doğada yaşayan hayvanlara atıklardan imal ettikleri yemlik ve suluklar doğaya bırakan jandarma ekipleri hayvanlar kadar doğaya da sahip çıktıklarını gösterdiler.

Ülke genelinde sokak hayvanları ve doğada yaşayan diğer canlılara karşı işlenen suçların artması ve özellikle kaçak avcılık ile nesilleri tükenme riski olan hayvanların yok olmasını önlemek için kurulan jandarma çevre, doğa ve hayvanları koruma timleri hayvanları koruma günü dolayısıyla doğaya atık plastik ve kaplardan imal ettikleri yemlik ve sulukları bıraktılar.

Jandarma ekipleri bu yaptıkları çalışmaları geçtiğimiz yıllarda da tekrarlamış ve birçok canlının besin sıkıntısından etkilenmesinin önüne geçmişti. Jandarma ekiplerinin doğada kaybolması yüzyıllar süren ve çevre felaketine neden olan plastik atıklarını da bu şekilde geri dönüştürmesi ile çevre bilinci de oluşmaya başladı. Hayvanlar konusunda denetimlerini sürdüren il jandarma komutanlığından yapılan yazılı açıklamada; “Aksaray İl Jandarma Komutanlığınca, geri dönüşüm malzemelerin çöp olmadığı bilinci ile hem sokak hayvanlarını korumak hem de atıkları değerlendirerek yaşanılabilir bir Aksaray, yaşanabilir bir Türkiye ve yaşanabilir bir dünya için çevre, doğa ve hayvanların korunmasına yönelik çalışmalarımıza azim ve kararlılıkla devam edilecektir” denildi. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER