© Aksaray 68 Haber 2021

3 Kuşaktır Köpük Helvayı Aksaraylılarla Buluşturuyor

Aksaray’ın tescilli lezzetlerinden olan köpük helvasına ilgi her geçen gün atıyor. Yöresel niteliğe sahip olan ve Aksaray’ın lezzet tercihleri sıralamasında ilk sıralarda yer alan köpük helvasını 3 kuşaktır vatandaşla buluşturan esnaf Erdem Aracı, ramazan ayında taleplerin arttığını söyledi.

Yaklaşık 80 yıldır köpük helvası lezzetini Aksaraylıların damağı ile buluşturduğunu belirten Aracı, ramazan öncesinde vatandaşların alışverişlerine yoğunluk verdiğini ve sofralardaki tercihini tahin ve köpük helvadan yana kullandığını dile getirdi. Köpük helva ve tahin denince ilk akla gelen yer olan Ertaş Gıda’nın kentsel dönüşüm dolayısıyla yer değişikliği yaptığını aktaran Aracı, üretime ara vermeden devam ettiklerini ifade etti. Vatandaşların ramazan ayına bağlı olarak tahin ve köpük helva taleplerinin arttığını söyleyen Aracı, “3 kuşaktır tescillenen lezzetimiz köpük helvayı vatandaşla buluşturuyoruz. Köpük helvanın vazgeçilmez ikilisi tahin de vatandaşlarımızın ilk tercihleri arasında yer alıyor. Köpük helvanın yarım kilogramını 25 liradan, bir kilogramını 45 liradan, iki kilogramını ise 85 liradan satışa sunuyoruz. Tahinimiz ise yarım kilogramı 50 bir kilogramı 90 liradan satılıyor. Ramazan öncesinde talep artı ve satışlarda hareketlilik yaşandı. Eski ramazanların tadı aransa da tescilli lezzetlerimiz hiç eskimiyor” diye konuştu. (Haber: S. OLGUN- Fotoğraf: R. KOÇ)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER