© Aksaray 68 Haber 2021

2 Zehir Taciri Daha Cezaevine Yollandı

İl Jandarma komutanlığına bağlı KOM ekipleri uyuşturucu imalat ve ticareti yaptığı tespit edilen 2 kişiyi daha yakalayarak hak ettikleri yere yolladılar.

Aksaray’da sorumlu oldukları kırsal alanlarda yaptıkları başarılı operasyonlar ile adından en fazla söz ettiren kurumların başında gelen il jandarma komutanlığı kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele şubesi ekipleri köy ve kasabaları zehir belasından temizlemeye devam ediyor. Uyuşturucu ve madde kullanımı konusunda kendilerine gelen en küçük bir istihbari bilgiyi bile titiz şekilde değerlendiren jandarma ekipleri merkez ilçe mülki sınırları içerisinde 2 kişinin uyuşturucu madde imalatı ve ticareti yaptığı bilgisine ulaştılar. Aldıkları ihbar ve Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile harekete geçen jandarma timleri kimlik bilgileri tespit edilen O.K. ile M.E.’yi takibe aldılar. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından operasyon için harekete geçen jandarma timleri şahısların bulunduğu adrese yaptıkları baskında her 2 şüpheliyi de gözaltına aldılar. İkamette yapılan aramlar da ise; 1863 gram sentetik cannobinoid bonzai, 78 gram aseton sıvısı, 2 kök kenevir bitkisi ile 2 adette uyuşturucu madde öğütme aparatı ele geçirildi. Ele geçirilen malzemelere el konulurken gözaltına alınan şüpheliler Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki sağlık kontrollerinin ardından ifade ve işlemleri için il jandarma komutanlığına götürüldü.

Buradaki işlemleri tamamlanan O.K. ile M.E. eldeki deliller ile birlikte sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiler. Operasyona ilişkin soruşturmanın sürdürüldüğü öğrenilirken il jandarma komutanlığından yapılan yazılı açıklamada; “Vatandaşlarımızı zehirlemek isteyen zehir tacirlerine karşı titiz ve gayretli çalışmalarımıza gece gündüz demeden aralıksız devam edilecektir” denildi. (Haber: E.BUDAK)

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER