© Aksaray 68 Haber 2021

101 Yıllık Zaferin Mimarlarını Rahmetle Anıyoruz

101 Yıl önce 26 Temmuz 1922 tarihinde başlatılan büyük taarruz ve başkomutanlık meydan muharebesinin 30 Ağustos 1922 tarihinde büyük bir zaferle sonuçlanmasının 101’inci yıldönümü ülke genelinde olduğu gibi Aksaray’da da çeşitli etkinliklerle kutlanırken bu mücadeleye katılanlar ile ülkemiz için canını düşünmeden veren şehitlerimizi de rahmet ile anıyoruz.

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla ülkemizin tam bağımsız bir yapıya sahip olması ve sınırlarımız içerisindeki son düşman botunun da denize dökülmesi için 26 Temmuz 1922 tarihinde Türk ordusu tarafından başlatılan Büyük taarruz ve Başkomutanlık meydan muharebesinin 30 Ağustos 1922 tarihinde zaferle sonuçlanmasının ardından her yıl Zafer bayramı olarak kutlanan Büyük zaferin 101’inci yıl dönümü ülke genelinde olduğu gibi Aksaray’da da Aksaray Valiliğinin öncülüğünde çeşitli etkinliklerle kutlanırken ebediyete intikal eden Aziz Şehitlerimiz de rahmet ile anılacak.

Aksaray’daki 30 Ağustos kutlama programı 15 Temmuz milli irade meydanında saat 10:00’da çelenk konulmasıyla başlayacak. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımızla Bayrağımız göklere çekilecek.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından Aksaray İl Jandarma Alay Komutanlığında bulunan Jandarma Komando birliğinin gösterileri ile halk oyunları gösterileri yapıldıktan sonra geçit töreni ile program son bulacak. Sonrasında ise Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu makamda tebrikleri kabulünün ardından akşam da 30 Ağustos kabul töreni düzenlenecek. (Haber: Elif BUDAK)

 

Vali Kumbuzoğlu “30 Ağustos Anadolu’da İlelebet Kalacağımızın 7 Düvele İlanıdır”

Büyük Zafer’in 101’inci yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınlayan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu mesajında; “Bugün, şanlı tarihimize altın harflerle yazılmış büyük zaferin 101’inci yıl dönümü. Gazi Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919’da Samsun’da bağımsızlık meşalemizi yakarak, bu meşalenin ışığında Amasya’da Millî Mücadele’nin yol haritasını çizmiş, Erzurum ve Sivas’ta kutlu hedefine kilitlenmiş, Ankara’da TBMM’nin açılmasıyla birlikte gücüne güç katmış ve milletimizin gösterdiği destansı kararlılık ve fedakârlıkla 30 Ağustos 1922’de Millî Mücadele’mizi zaferle taçlandırmıştır.30 Ağustos Zaferi; 1071’in Ağustos’unda Sultan Alparslan’ın bize vatan kıldığı Anadolu’da, ilelebet var olacağımızın yedi düvele karşı bir kez daha ilanıdır. Bu şanlı Zafer; ölürsem şehit, kalırsam gazi inancıyla gözünü kırpmadan hayatını ortaya koyan ecdadımızın cesaret nişanı; Gazi Mustafa Kemal’in “Biz Türkler, tarih boyunca hürriyet ve istiklale timsal olmuş bir milletiz.” sözünün en güzel teminatıdır. Tarihinin hiçbir döneminde esarete boyun eğmemiş Aziz Milletimizin şanlı tarihine altın harflerle yazdırdığı Başkomutanlık Meydan Muharebesi sonucunda işgal birliklerinin ülkemizi büyük bir yenilgiyle terk ettiği emsalsiz bir kahramanlık destanıdır.

Bugün, bizler de onların mirasçısı olarak Türkiye Cumhuriyeti'ni muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak, milletimize daha güzel imkânlar sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Milletçe elde ettiğimiz başarılar ve ülkemizin geldiği seviye, yolumuzun açık olduğunun en önemli göstergesidir. Büyük hamleler gerçekleştiren Türkiye geleceğe umutla bakmakta ve güvenle yoluna devam etmektedir. Şanlı zaferimizin 101.’inci yıl dönümü vesilesiyle başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Malazgirt’ten Dumlupınar’a canını hiçe sayarak bize bu vatanı emanet kılan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi minnetle ve şükranla anıyorum.  Devletimiz var olsun, Milletimiz sağ olsun, 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun” dedi.

 

Milletvekili Altınsoy “Zafer Bayramımız Kutlu Olsun”

Büyük zaferin 101’inci yılını kutlayan Ak Parti Milletvekili Hüseyin Altınsoy mesajında; “Türk Milletinin azim ve karalılığına karşı koyabilecek hiçbir güç yoktur. İman, vatan ve bayrak aşkı ile kazanılan Başkomutanlık Savaşıyla milletimiz; bayrağından, ezanından ve istiklalinden en zor koşullarda dahi vazgeçmeyeceğini bir kez daha göstermiştir.  Tüm dünya görmüştür ki, Türk Milleti asla vaz geçmez ve asla boyunduruk altına girmez.  Bize bu cennet vatanı emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Mekânları cennet, ruhları şâd olsun. Zafer Bayramımız kutlu olsun” dedi.

 

Başkan Dinçer “30 Ağustos Tek Yürek Olarak Yazılan Destanın Adıdır”

Aksaray belediyesi başkanı Evren Dinçer’de yayınladığı kutlama mesajında; “26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos'ta zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, Türk milletinin ordusuyla tek yürek olup destan yazdığı zaferin adıdır.

Türkiye Cumhuriyeti'nin de müjdesi olan Büyük Zafer, tarihten silinmek istenen Türk milletinin yeniden şahlanışının adıdır. Tarihteki tüm zaferlerimiz gibi 30 Ağustos’un arkasında da gözlerini kırpmadan hayatını feda eden kahramanlarımızın cesaretleri vardır.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimiz ve kahraman ordumuzun tüm mensuplarının 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yılını en içten duygularla kutluyor; İstiklâl mücadelemizin önderi, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

 

Ak Parti İl Başkanı Aktürk “30 Ağustos Düşmana Verilmiş Eşsiz ve Tarifsiz Bir Cevaptır”

Ak Parti il başkanı Hamza Aktürk’te büyük zaferin 101’inci yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında “Aziz Türk Milletimiz, muhtaç olduğu kudretin damarında akan asil kan olduğunu büyük taarruzda göstermiş, destan yazmıştır. Yokluğa, açlığa ve tüm engellere rağmen büyük bir taarruz gerçekleştirerek destansı bir direnişe imza atmıştır. Bu zafer, bizi tarihin karanlık sayfalarına göndermek isteyenlere karşı kazanılmış, bu milleti yok etmeye ant içmiş düşmana karşı verilmiş eşsiz ve tarifsiz bir cevaptır. ‘Ya istiklâl ya ölüm’ diyerek verilen bu milli kurtuluş mücadelesinin omuzlarımıza yüklediği sorumluluk büyük ve kutsaldır.”

Aynı direniş ruhunun ve şahlanışın, milletimizin hasletinin her zor durumda tezahür ettiğini belirten Başkan Aktürk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bağımsızlık aşkımız o günkü coşkusundadır. Gelecek davamızdan asla taviz vermeden yolumuza devam ediyoruz. Mücadele azmimizi, birlik ve beraberliğimizi koruyarak ‘Büyük ve güçlü Türkiye’ hedefimizden sapmadan, Cumhuriyet değerlerimize ve bize bırakılan mirasa sahip çıkıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın altını çizdiği gibi; ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet’ kararlılığımızı sonuna kadar koruyacağız. Bu düşüncelerle Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle yad ediyor; asırlardır vatanımızı korumak için canını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı, huzurlu ömürler diliyorum”

 

 

MHP İl Başkanı Çölkesen “101’inci Yıl Gururunu hep Birlikte Yaşıyoruz”

Türk Milletinin gücünün, vatanına, bayrağına ve bağımsızlığına olan bağlılığının ve azminin karşısında duracak hiçbir gücün olmadığının kanıtı olan 30 Ağustos Zaferinin 101. Yıldönümünü kutlamanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, başlatılan istiklal mücadelemiz, 30 Ağustos 1922'de Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile zaferle sonuçlanmış, vatanımız işgallerden kurtarılmış, milletimiz bağımsızlık içinde yaşama onuruna ve gururuna kavuşmuştur.

Bugün bize düşen görev; Bu toprakları kanlarıyla sulayan vatan evlatlarına layık olmak, aynı özveriyle vatanımıza sahip çıkmak ve ecdadımızdan aldığımız bu kutsal emaneti bizden sonraki nesillere daha güvenli bir şekilde devretmektir. Bu duygularla Aziz Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, tüm şehitlerimizi rahmet ve dualarla anıyorum. Aksaraylı hemşerilerimize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER