
Aksaray’da halkın en çok şikâyet ettiği ve hiç memnun olmadığı kurumların başında gelen Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanemizde günde 10 binden fazla insan muayene olmanın mutluluğunu yaşıyormuş.
Hastaneden gelen şikâyetler çok büyük oranda azalmış ve herkeste halinden memnunmuş.
Hastanemiz konusunda elbette birileri halinden memnun.
Bu kesinlikle doğru ama bunlar hastanedekiler mi?
Yoksa o hastaneye çare aramaya gelenler mi? Bu tartışılır.
Aksaray’da hastaneye gitmek isteyenler randevu bulamıyor, randevu bulanlar randevu aldıkları doktorları bulamıyor, şansına doktor odasında oturan insanlardan dertlerine derman bulamadan o hastaneden ayrılıyorlar.
Elbette bu sayılar hep o verilere eklendiğinden ve Aksaray halkının hastane konusunda dert ve sıkıntılarını sormak bir Allah’ın kulunun işine gelmediğinden memnuniyet oyununa hep birlikte devam ediyoruz.
Şikâyetin azalmasına gelince de; Artık insanlar çözülmeyen sorunlarını güçleri yetmeyen insanlara anlatmaktan bıkıp usandıkları için ve bu hastane ile içerisindekilerden umutlarını kestikleri için şikâyete de gerek duymuyorlar.
Bu hastane içerisindeki görevlerini yapan tüm doktor, hemşire veya çalışan insanlara elbette haksızlık yapamayız. Hastane içerisinde elbette görevini hakkıyla yapan insanlar da var.
Hastalarının dertlerini çözmek için çaba gösteren doktorlar da var.
Ama onlar kadar düzene ayak uydurup görevini yapmayan insanların da olduğunu artık kabullenmemiz gerekmiyor mu?
Her yazıdan sonra işini yapmayan insanların “Düzen” değişmesin diyerek yaptığı saçma sapan saldırı ve yorumları elbette okuyoruz ama onlar nasıl bu insanları hiç yerine koyuyorsa bizler de onların Aksaray halkına yaptıkları eziyetleri haklı göstermek adına yaptıkları saçma sapan savunmaları yok sayıyoruz.
***
Matematik yalan söyler mi?
Matematiğin kesinlikle doğru işlemlerle doğru sonucu vermesi gerekir.
İşlemlerin sonuçları tek ve kesindir.
Yani 2 ile 2’nin toplamı sana göre, bana göre şeklinde yorumlanamaz.
O nedenle herkesin anlayacağı bir dille hastanemizde tedavi olan insan sayısını matematik gerçeği ile ortaya koymanın zamanı gelmedi mi?
Birilerine göre Aksaray’da günde 10 bin kişiden fazla insan hastanedeki sağlık hizmetinden yararlanıyormuş.
Bu ilde 2025 verilerine göre 441 bin 136 kişi yaşıyor.
Hastaneden günde 10 binden fazla insan tedavi olup ayrılıyor denildiğine göre,
Aksaray’da yıl içerisinde hafta sonları haricinde 2 milyon 600 bin kişiden fazla insanın Aksaray Eğitim ve Araştırma hastanesinde tedavi olduğu belirtiliyor.
Bu verilere göre Aksaray’daki herkes Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanemize yılda 6 defa gidiyor.
Bu 441 bin 136 kişi içerisinde elbette bir defa dahi hastaneye gelmeyenler de var. İlçelerdeki hastanelere gidenler, başka illerde derman arayanlar, semt polikliniklerinde ve aile hekimliklerinde bile hastaneye gitmemek için ilaç yazdırıp sağlık sorunlarını öteleyenler de var.
Şimdi ben bir Aksaraylı olarak gerçekten merak ediyorum;
Ya bu işlemde bir hata var,
Ya bu nüfusta bir sıkıntı var,
Ya da bu verileri birilerine gösterenlerde bir sıkıntı var.
Bu ildeki insanların en az yarısı bu hastanenin kapısından bile geçmiyor.
Kimi başka yerlerde dertlerine deva ararken kimileri de hastaneden umutlarını kestikleri için ayakta tedavi olup ayakta ölmeyi tercih ediyor.
Acillik olan dışındaki insanlar bu hastaneye de içerisindeki dokunulmaz olan insanlara inanmıyor ve güvenmiyor.
Bu nedenle bu hastaneden şikâyetler azaldı.
Hastane memnuniyetine gelince sevgili yöneticiler; İnanın hastane içerisindekilerin hepsinin hastaneden ve idarecilerinden hiçbir sıkıntısı yok. Keyifler yerinde her şey 10 numara.
Dışına gelince durum 180 derece farklılık gösterse de önemli değil…









Yorum Yazın