Salih’lerin, Evliya’ların, Ermiş’lerin şehri olan Aksaray’ımızda yıllardan beridir beklenilen alt ve üst yapı çalışmaları her dönemde devam ederken aslında bir önceki dönemde hiçbir şey yapılmadığı da altyapı için çalışma yapan başkanların açıklamaları ile ortaya çıkıyor.
Ben bu şehirde yaşayan bir Aksaraylı ve bir Gazeteci olarak “Bu şehrin (X) yıldır devam eden altyapı sorununu çözdük” açıklamasını kaç defa duyduğumuz ve haber yaptığımı hatırlamıyorum.
Bu açıklamayı her duyduğumda da geçmiş dönemdeki açıklamanın büyük bir yalandan ibaret olduğunu anlıyor ve “İşte şimdi bitti” diyerek kendi kendimi ikna yoluna gidiyorum.
İşte her dönem tekrarlanan “Şehrin geleceğini kurtaracak altyapı çalışmaları” Evren Dinçer döneminde her yıl büyük bir Caddenin baştan aşağı yenilenmesi ile devam ediyor.
Bu yıl Büyük Bölcek Caddesinde devam eden çalışmalar ne zaman son bulacak bunu bilmiyoruz ama bu çalışmalar devam ederken bu Caddenin yükünü çekmesi gereken Cadde ve Sokaklardan belediyenin diğer ekipleri uzak dursalar halkın bana kadar ulaşan tepkisi bu kadar fazla olmayacak.
Neyse bu yılda geçtiğimiz yıl yapılan Atatürk Bulvarında ortaya çıkan sonuçtan sonra mutlaka “Çektik ama çok güzel oldu” diyeceğiz inşallah.
Özetlemek gerekirse belediyemiz alt ve üst yapı için çalışmalarını şehrin dört bir yanına yayarken belediyeden esinlenen kazmayı seven diğer kurumlara ait ekiplerde belediyenin geçmişte yaptığı yerlerin içine etmekten sorumlu olduklarını tüm Aksaray halkına gösteriyorlar.
Yol kapatmayı çok seven Aksaray halkı da yine bu çalışmalar nedeniyle kapanan yollarda çileden çıkan hemşerilerine düğün veya asker eğlenceleri yapmak için kapattığı sokaklar veya günün en işlek saatlerinde inşaatlarına beton atmak için kapattıkları yollarla büyük sürprizlerini yapıyorlar.
Yani kısaca yap-boza dönen şehrimizde belediyenin yaptığı üstyapı çalışmalarına şükür diyemeden aynı yollarda yeni kazı çalışmalarını görüyoruz.
Kazı çalışmalarının yapılmadığı yani yolların düz ve otomobiller için konforlu olduğu alanlarda da hemşerilerimizin ve yabancı ülke vatandaşlarının çocukları oynasın diyerek hız tümsekleri ile trafik konforunun içine ediyoruz.
Bu ilde konforlu bir trafiğin hayal olduğuna ikna olan bir Aksaraylı olarak bu şehrin her bir köşesini defalarca kez kazan ve kazmak için bahar ayını bekleyenlere sadece meraktan soruyorum; Gerçekten Aksaray’da define var mı???
Yorum Yazın