sabancı

Sürücüler Şehir Merkezinde Tonaj Kontrolü İstiyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sürücüler Şehir Merkezinde Tonaj Kontrolü İstiyor
Kamyonet tarzı araçlar için de zorunlu hale getirilen tonaj kontrolü konusunda konuşan sürücüler “Şehir merkezinde 30-40 tonluk aşırı tonajlı araçların hangisi kontrol ediliyor?” dediler.

Aksaray’da yollarda yaşanan bozulmaların tamiratı için belediye ekipleri çalışmalarına devam ederken sürücülerin çoğu şehir merkezinde sürekli olarak trafikte olan ağır tonajlı araçlara göz yumulmasına ve tonaj kontrollerinin yapılmamasına tepki göstererek yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray yol konusunda çalışmaların yıllardır bitirilemediği bir şehir. Ne yazık ki şehir merkezindeki tüm yollarda çökmeler ve yarılmalar yaşanırken sürekli olarak yamalar ile düzeltiliyor.

Merkeze yapılan yollar yapılırken araç yoğunluğu ve ağırlıkları da mutlaka hesaba alınıyordur. Yani belirli tonajdaki araçların bu yolları sürekli kullanmayacakları hesaplanarak belirli araçlar için yapılıyordur. Ancak Aksaray’da şehir merkezindeki yolların büyük bölümünde günün her saatinde 30-40 ton ağırlığındaki büyük araçları görmek mümkün. Bu araçlar sokak aralarında yolları kullanılamaz hale getirirken insan hayatını da hiçe sayıyorlar. Merkeze giren ve merkezden çıkan büyük araçlar konusunda kantar zorunluluğu olmazken şehirlerarası yollarda kamyonetlere getirilen kantar zorunluluğunu anlamak mümkün değil.

Bu araçlar tarafından bozulan yolların eziyetini sürücüler, maliyetini de hep birlikte bu şehrin insanları öderken bu kamyonlarla kazançlarını katlayanlar ise yeni yapılan yolları da geçmişteki gibi bozmaya devam ediyorlar. Artık birilerinin bu tonaj yönetmeliği konusunda doğru adımları atmalarını ve yapılan yollara uygun olamayan tonajdaki araçların merkeze kesinlikle sokulmamasını istiyoruz. Atatürk Bulvarı üzerinde TIR’ların giriş ve çıkış saatleriyle ilgili bir denetim yapılması gerekirken canı isteyen tüm ağır vasıta sürücüleri hiçbir denetime takılmadan ve tabi tutulmadan şehir merkezindeki trafiğe aldırış etmeden kullanabiliyor. Yıllardır bu şehrin yol sorunu bir türlü bitmedi ve böyle giderse de hiçbir zaman bitirilemeyecek” ifadelerini kullandılar. (Haber: E.BUDAK ÇALIŞKAN)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Okul Çevrelerinde Denetimler SürüyorÖnceki Haber

Okul Çevrelerinde Denetimler Sürüyor

Kamyon ve TIR Sorunu BüyüyorSonraki Haber

Kamyon ve TIR Sorunu Büyüyor

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar