
Yaz mevsiminin sonuna yaklaşılırken pazarlarda salçalık domates ve biberlerin yoğunluğu dikkat çekiyor. Vatandaşlar, kış hazırlıkları için tezgâhlara akın ederken esnaf da artan talep nedeniyle salçalık ürünleri ön sıralara taşımaya başladı.
Salçasını ev yapımı olarak kullanmak isteyen vatandaşlar salçalık sezonunun açılmasıyla birlikte semt pazarlarına akın etti. Pazarda salçalık satışı yoğunluğu yaşanırken esnaflar salçalık taleplerinden menün olduklarını dile getirdi. Salçalık domatesin kasası bu yıl ortalama 200-300 liradan, kırmızı kapya biberin torbası ise 400-500 liradan satışa sunuluyor. Pazarcılar, fiyatların geçen yıla göre bir miktar yükseldiğini ancak buna rağmen kışlık hazırlık yapan vatandaşların ilgisinin azalmadığını belirtiyor. Pazar esnafı, salçalık ürünlere talebin her yıl aynı dönemde arttığını belirterek, “Ağustos ve Eylül ayı bizim için en hareketli dönemlerden biri. Vatandaş kışa hazırlık için domatesini, biberini alıyor, salçasını evinde yapıyor. Biz de elimizden geldiğince en taze ürünü sunmaya çalışıyoruz. El yapımı salçayı kendileri yapan vatandaşlarımız daha çok avantaj sağlamış oluyor. Salça yapmak zahmetli oluyor ancak bereketi de farklı oluyor” şeklinde konuştu.
Pazar alışverişi yapan vatandaşlar, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da kendi salçamı yapacağım. Hem daha sağlıklı hem de ev yapımı salçanın tadı bambaşka oluyor. Fiyatlar biraz yükselmiş olsa da kış boyunca hazır ürün almak yerine kendi yaptığımı tüketmeyi tercih ediyorum. Uğraştırıcı bir süreç olsa da kışı rahat geçiriyoruz” diye konuştu. (Haber/Fotoğraf: E. BUDAK)
Yorum Yazın