© Aksaray 68 Haber 2021

Yayalarda Gözlenecek

Şehrin kalabalık yaya geçiş noktalarındaki yayalardan artan şikâyetler üzerine yaya geçitlerinde yayaları çeken kameralar yerleştirilmeye başlandı.

Aksaray’da şehrin birçok noktasında sıklıkla yapılan ve sürücülerin tepkilerine de neden olan yaya geçitleri konusunda yeni bir adım atıldı. Şehrin en kalabalık noktalarında bulunan ve kavşaklarda araç trafiğini kilitleme noktasına gelen yaya geçitleri kameralar ile izlenmeye başlanıyor. İlk olarak en çok aracın ve yayanın kullandığı EFOR kavşağındaki yaya geçiş noktalarına kameralar yerleştirilirken bu kameralar yayaların geçişlerde yaptıkları hataların tespitine imkân sağlayacak.

Özellikle bölgeden geçen sürücülerin geçişlerde yayaların ağır tavırları ve yaya geçiş noktası üzerinde cep telefonlarını kullanmalarına tepki göstermeleri ve yaya geçitlerinde yayaların sürekli olması nedeniyle araç trafiğinin durma noktasına geldiği kontrolsüz yaya geçişlerinin kontrollü yaya geçişine çevrilmesi talebinin de bu sayede gündeme alınabileceği tahminleri yapılıyor.

Yayaların takibini sağlayacak kameraların yerleştirilmesi ile sürücülerin şikayetlerinin haklı olup olmadığı da yapılacak incelemeler sonrasında ortaya çıkmış olacak.

Bölgede kameraları gören sürücüler “Bu sayede yayaların hataları da görülecek” diyerek yaptıkları açıklamada; “Aksaray’da kalabalık noktalardaki yaya geçitleri şehir trafiğine eziyet olmaya başladı. Şehirde yaya önceliğine çok büyük önem verilirken yayalarımız durumu çok farklı algıladılar. Şehrin her yerindeki tüm yaya geçitlerinde geçiş önceliğinin kendilerinde olduğunu iddia ediyor ve kırmızı ışık olan yerlerde bile yola inmekten çekinmiyorlar.

Şehrin en kalabalık noktası olan Atatürk Bulvarı üzerindeki yaya geçitleri artık Aksaray trafiğinin çilesi haline geldi. EFOR kavşağında trafik artık akmıyor. 100 yaya geçiyor 5 araç geçiyor. Kalabalık dönemlerde yayalar kontrollü olarak geçiş yaptırıldığında trafik ne kadar yoğun olursa olsun akarken en az aracın olduğu dönemde bile bu noktada trafik yürümüyor. Tüm yaya geçitleri dolu ve geçen herkes olabildiğince yavaş hareket ediyor. Yine ellerinde telefonları ile sosyal medyalarını güncellemekten çekinmeyen kişilere hiçbir yaptırım da uygulanmıyor. Şimdi bu kavşaklara kameralar yerleştirilmiş. Bu kameralar onlar için mi? Yoksa bizler için mi? bunu bilmiyoruz ama özellikle EFOR kavşağının artık kontrolsüz geçiş noktalarının dışına çıkartılmasını ve yayalara kırmızı ışık konmasını bekliyoruz” dediler.  (Haber/Fotoğraf: Elif BUDAK ÇALIŞKAN)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER