© Aksaray 68 Haber 2021

Magandalara Jandarmadan Operasyon

Yasak olmasına rağmen düğün ve benzeri kutlamalarda silah kullanarak insanların can güvenliğini tehdit edenlere yönelik yapılan çalışmalarda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Özellikle yaz dönemlerinde düğün ve değişik kutlamalarda havaya ateş etmek suretiyle vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit eden kişilere yönelik yapılan çalışmalar sonuç verirken yine değişik etkinliklerde havaya rast gele ateş ederek şehir magandalığı yapanların tespit edilmeleri için Eskil Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile harekete geçen Eskil ilçe jandarma komutanlığı ekipleri ile Narkotik şubesi ekipleri sosyal medya ağları üzerinde yaptıkları sanal devriyeler sonucunda silah kullanmak suretiyle can ve mal güvenliğini tehdit edenlerin kimliklerini tespit etti.

Eskil ilçe Cumhuriyet Savcılığı talimatı ile ikametleri tespit edilen şehir magandalarının yakalanması için belirlenen adreslere operasyon düzenleyen jandarma timleri 9 kişiye işlem yaptı. İkametlerde yapılan aramalarda ise;

4 Adet ruhsatsız tabanca,

6 Adet ruhsatsız av tüfeği,

35 Adet tabanca fişeği,

72 Adet av tüfeği fişeği,

2 Adet bıçak ele geçirildi.

Ele geçirilen malzemelere el konulurken 9 kişiyle ilgili de adli işlem başlatıldı. İl jandarma komutanlığından yapılan açıklamada benzeri olaylarla ilgili çalışmaların devam ettiği, halkın huzur ve güvenliği için de çalışmaların sürdürüleceği belirtildi. (Haber: Cumali DAĞ)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER