© Aksaray 68 Haber 2021

Kireçlikte Çalışmalar Sürüyor

Aksaray’ın Doğu bölgesinde bulunan İlçe, kasaba ve köyleri merkeze bağlayan Kireçlik yolunda köprü çalışması sürerken bölge halkı genişletilmesi gereken yol çalışmasının da bu süreçte yapılmasını istiyor.

Aksaray’ın Doğu bölgesinde kalan İlçe, Kasaba ve köyler ile ulaşımı sağlayan en önemli bağlantı yolu durumunda olan Kireçlik yolunda yaz ayının gelmesi ile trafik yoğunluğu en üst seviyesine ulaşırken bölgede 2 sene önce yaşanan sel olayının tekrarının yaşanmaması için dere yatağına kurulan petrol istasyonunun bulunduğu alanda köprü çalışması başlatıldı. Çalışa nedeniyle trafik bölgede kontrollü olarak verilirken yolun ne zaman genişletileceği konusunda ise belirsizlik sürüyor.

Gün içerisinde bölgeden merkeze gelen binlerce araç ile Ihlara, Selime, ve Güzelyurt gibi turistik alanlara giden yerli yabancı turistlerin merkezden bağlantısını sağlayan yaklaşık 6 kilometrelik yolda yaşanan kazalarda çok sayıda can kaybı yaşanırken son olarak 2 sene önce yaşanan sel felaketinde de birisi bebek olmak üzere 2 vatandaşımız hayatını kaybetmişti.

Kış dönemlerinde de çok büyük sıkıntıların yaşandığı bölgenin bazı bölgelerinde heyelan riskinin de arttığını belirten, bölgedeki köy ve kasabalarda yaşayan Aksaraylılar yolun da yapılmasını beklediklerini belirterek yaptıkları açıklamalarda; “Aksaray’ın en kalabalık yollarından birisi olan bu yolda yoğunluk her geçen sene katlanmasına rağmen yolun fiziki durumu hiç değişmiyor. Yaklaşık 6 ile 8 kilometre uzunluğunda olan bu yolda sürekli sorunlar yaşanıyor. Yaz aylarında yoğunluk kış aylarında yerini çileye bırakıyor. On binlerce kişi Gülağaç, Güzelyurt ilçelerinde ve bu ilçelere bağlı köy ve kasabalarda yaşıyor. Yine Aksaray merkeze bağlı köylerde bu bölgede sürekli olarak bu yolu kullanıyor. Gün içerisinde sabah başlayan trafik gece saatlerinde de kesilmemesine rağmen yolla ilgili ilk adım bu sene atıldı. Petrol istasyonu olan bölgede çalışma var ama yolun devamında yapılan bir çalışma yok. Bu yolun kalan kısmının da en kısa sürede yapılması şart. Heyelan olan bölgeye konulan 3-5 beton bariyer ile yaklaşan felaketlerin önlenemeyeceğini bizler biliyoruz” dediler. (Haber: E.BUDAK)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER