© Aksaray 68 Haber 2021

İstismar Dahil 3 Farklı Suçtan Aranan Firari Ortaköy’de Yakalandı

Polis ekipleri aralarında çocuğa karşı cinsel istismar suçunda dahil olmak üzere 3 farklı suçtan aranan şahsı Ortaköy ilçesindeki bir adrese yaptıkları operasyon onucu yakaladılar.

Aksaray’da geçmişteki işledikleri suçlardan dolayı haklarında verilen hükümleri kesinleşmesine rağmen teslim olmayarak firari duruma düşen şahısların yakalanması için çalışmalara hız verildi. Bu kapsamda geçmişte çocuğa karşı cinsel istismar suçundan 15 yıl, kişiyi hürriyetinden alıkoyma suçundan 1 yıl 8 ay, özel hayatın gizliliğini ihlal suçundan da 2 yıl 1 ay hapis cezası alan ve yapılan yargılama ve Yargıtay süreci tamamlanmasına rağmen teslim olmayarak firari duruma düşen 39 yaşındaki S. Y.’nin yakalanarak adliyeye teslim edilmesi için talimat veren Ortaköy Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda harekete geçen Ortaköy ilçe emniyet müdürlüğü ekipleri firari şahsın Ortaköy ilçesindeki bir ikamette saklandığını tespit etti.

Şahsı yakalamak için belirlenen adrese baskın yapan polis ekipleri hakkında toplamda 18 yıl 9 ay hapis cezası bulunan 39 yaşındaki S.Y.’yi gözaltına aldılar. Gözaltına alınan firari Ortaköy ilçe devlet hastanesindeki sağlık kontrollerinin ardından işlemleri için Ortaköy ilçe emniyet müdürlüğüne götürüldü. Buradaki işlemleri tamamlanan S.Y. sevk edildiği adli mercilerce tutuklanarak Aksaray T. Tipi ceza infaz kurumuna teslim edildi.

Haklarındaki cezaları kesinleşmesine rağmen teslim olmayarak firari duruma düşenlerle ilgili çalışmaların arttığı öğrenilirken il emniyet müdürlüğünden yapılan açıklamada suç ve suçlular konusunda yapılan çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi. (Haber: E.BUDAK ÇALIŞKAN)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER