Faturalarınıza Dikkat Edin!
GÜNDEMAksaray’da son günlerde ikamet veya iş yerlerine yollanan bazı faturalarda yaşanan hatalar tepkilere neden olurken vatandaşlar bu hataları düzeltmek için çaba sarf ederken hatanın farkına varmayanların yapılan yanlışı nasıl düzeltecekleri konusu da belirsizliğini koruyor.
Ülke genelinde ve Aksaray’da zaman, zaman haberlere konu olan yüksek fatura tutarlar konusunda yapılan yanlışlıklar devam ederken Aksaray’da son ay yollanan faturalardan özellikle doğalgaz faturalarındaki yanlışlıklar bazı abonelerin dikkatlerinden kaçmadı.
Geçen yıl içerisinde bir gurbetçinin evine yollanan yaklaşık 90 bin lira tutarındaki faturanın gurbetçi ailenin akrabaları tarafından zamanında düzeltilmesi ile yanlış düzeltilirken son ay yollanan faturalar ortalama olarak 400-500 lira ödeme yapan abonelere 5 bin lirayı aşan bedellerde fatura yollanmasıyla ortaya çıktı.
Faturadaki yanlışlı fark eden abonenin telefon ile yaptığı itiraz sonucunda hatanın düzeltileceği firma yetkilileri tarafından aboneye bildirilirken özellikle otomatik ödeme ile faturalarını ödeyen ve faturalara hiç bakmayan abonelerin kaçında benzeri yanlışlıkların yapıldığı ise bilinmiyor.
Faturasındaki yanlışın sehven yapıldığına inanmalarına rağmen bu yanlışın masum ve affedilir bir yanlış olmadığını düşündüğünü belirten vatandaş yaptığı açıklamada; “Merkezi sistem ile ısıtılan evimizde banyo ve ocakta kullandığımız doğalgaz abonemize ortalama olarak 300-400 veya en fazla 500 lira fatura geliyordu. Ancak Haziran ayı sonunda tarafımıza 5 bin 290 lira fatura yollandığını gördük. Bu yollanan fatura aslında çok daha fazlaymış ama bunun 924 lira 74 kuruşunun da devlet tarafından karşılandığı aslında fatura bedelimizin 6 bin 213 lira 08 kuruş olduğu yazıyordu.
Allah razı olsun ki devletimizden bizim kullanmadığımız gazın bedelini bile tahsil etmişler. Her ay kontrol etmediğim fatura bedeli ortalamanın 10 katından fazla olduğu için dikkatimi çekince faturayı inceledim. Eğer bu yanlışlık bu kadar farklı değil de iki katı olsa “Demek ki fazla kullanmışız” diyecek ve inceleme gereği bile duymadan ödeyecektik.
Halen daha düzeltme yapmadılar ama düzeltileceği yönünde bilgi verdiler. Bu yanlışlık bu ilde kaç kişiye ne kadar bedel ile yapılıyor bunun açıklanması gerekiyor. Bu yanlışlık sıklıkla yapılıyorsa bu faturaları çıkartan sayaç okuma cihazlarının veya personellerin gözden geçirilmesi gerekiyor.
Biz bu hatayı fark ettik ve düzletilmesini istedik. Peki ya bu hatanın farkında bile olmadan otomatik ödeme ile bu fatura bedellerini ödeyenler ne olacak? Hemşerilerimizden kendilerine yollanan faturaları hangi kurum veya kuruluştan olursa olsun dikkatli şekilde kontrol etmelerini ve yanlışlık durumunda da gerekli başvuruyu yapmalarını istiyorum. Bu yanlışı yapan doğalgaz firmasının da bu yanlışlığın neden kaynaklandığı konusunda bir açıklama yapmasını ve tekrarının yaşanmayacağı garantisini vermesini bekliyorum” diyerek yaşanan sürece tepki gösterdi. (Haber: E.BUDAK ÇALIŞKAN)
İlginizi Çekebilir