© Aksaray 68 Haber 2021

Artan Su Tüketimine Karşı Aksaray Belediyesinden Su Tasarrufu Uyarısı

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yaz mevsiminin en sıcak ve en kurak günlerinin yaşandığı bu dönemde vatandaşları su tasarrufu konusunda duyarlı olmaya çağırdı. Türkiye'nin en az yağış alan bölgelerinden birinde yer alan Aksaray'da su kaynaklarının hızla tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Başkan Dinçer, “Kuraklık ciddi bir gerçeklik. Suyun her damlası kıymetli. Hepimiz sorumluluk bilinciyle hareket etmeliyiz” dedi.

Aksaray Belediyesi olarak suyun doğru ve verimli kullanılmasına yönelik önemli adımlar attıklarını belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, altyapı projeleri sayesinde kent genelinde ciddi ölçüde su tasarrufu sağlandığını ifade etti. Modern altyapı yatırımlarıyla birlikte su kayıplarının ve kaçakların önüne geçildiğini, özellikle içme suyu hatlarında gerçekleştirilen yenileme ve güçlendirme çalışmaları neticesinde ciddi oranlarda su tasarrufu sağlandığını vurguladı.

 

Kuraklıkla mücadelede sadece kurumların değil bireylerin de büyük sorumluluk taşıdığına dikkat çeken Başkan Dinçer, musluklardan boşa akan her damlanın geleceğimizden tehdit eden bir unsur olduğunu söyledi.

 

“Bugün alacağımız önlemler, yarının susuzluğunu önler” diyen Başkan Dinçer, yaptığı çağrıda; “Su, sadece bir doğal kaynak değil; aynı zamanda bir hayat kaynağıdır. Suyun her damlası kıymetlidir. Bugün bilinçli tüketimle atacağımız her adım, yarın çocuklarımıza bırakacağımız en değerli miras olacaktır. Kuraklıkla mücadele topyekûn bir bilinç gerektirir. Tüm hemşehrilerimi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum” şeklinde konuştu.(Basın bülten)

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER